Pengikut

Rabu, 11 April 2012

BERSIH 3.0 : Dato' A Samad Said jemput semua rakyat datang Kuala Lumpur

11 April 2012 ~ Kg Chengal Jantan Bukit Gantang Perak : Sasterwan Negara Dato' A Samad Said dalam ceramahnya yang penuh dramatik dengan dentuman guruh dan hujan yang turun mencurah-curah,namun keadaan cuaca basah dan sejuk ini tidak menghalang kepada para temu yang datang dengan jujur menjadi pendengar yang setia menunggu hingga ke garisan akhir ceramah...( Che...wah...aku masih terngiang-ngian keindahan bahasa Dato Sasretawan malam tadi...haha...) 

"Bagaimana kita bisa melawan mereka (UMNO BN) sekiranya dewan raya dibubarkan nanti..?? Ini kerana..semua jentera kepentingan media massa dimedan juang demokrasi telah di cengkam oleh mereka sejak dahulu dan sehingga kini...mereka bisa mengunakan TV  dan Surat khabar, oleh sebab  itu kita semua amat perlu berhimpun di Kuala Lumpur..bagi menyatakan hasrat kita semua…"  
"Dengan itu saya menjemput tuan-puan semua datanglah ke Kuala Lumpur pada 28 ini...bagi menyatakan hasrat murni didalam setiap  jiwa kita..." - Ujar Dato' A Samad Said dalam ceramahnya disini semalam. 

Aku  terpegun dengan kecekalan  Dato' A Samad yang sudah umurnya menjangkau ke usia 77 tahun sanggup datang sendiri ke pelusok-pelusok kampung di seluruh tanah air ini untuk berceramah dan menjemput semua rakyat  datang ke Kuala Lumpur untuk himpunan BERSIH 3.0 ini. Jemputan Dato' A Samad tersebut ini  bukan untuk kepentingan batang tubuhnya, tapi demi kerana tanah air yang kita sayangi ini, wajar semua yang tidak uzur memenuhi jemputan ke Kuala Lumpur pada 28 April ini…JOM Semua..BERSIH 3.0...!!!

YDP Bukit Gantang bersama  Dato' A Samad mempromosi BERSIH 3.0


Isnin, 9 April 2012

[Bukti Bersurat] Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia Negeri Perak adalah KUDA TUNGGANGAN Barisan Nasional ?


Surat  diatas bertajuk  PENANGGUHAN  TARIKH  MENSYUARAT  AGUNG  TAHUNAN  PKMM  NEGERI PERAK  KE-35  BAGI TAHUN  2011/2012 adalah suatu bukti yang jelas bahawa persatuan ini menjadi tunggangan Barisan Nasional, ini kerana tertera penyebab  tunggal utama mengapa  mensyuarat ini  terpaksa ditanggungkan oleh kerana  hanya  disebabkan  ARAHAN dari NGO yang bergabung  dengan Barisan Nasional diminta  menangguhkan mesyuarat. 

Keratan isi kandung penyebab yang menjadi bukti PKMM di perkuda oleh Barisan Nasional

Hendak tanggungkan  mesyuarat  tu…lantak la..mungkin kalau sebab-sebab tertentu  dalam organisasi atau  masaalah sebarang teknikal berkaitan persatuan,itu adalah lumrah berorganisasi. Tapi atas sebab arahan NGO yang bergabung dengan Barisan Nasional.. Apa kejadahnya..!!!  PKMM ni parti politik ke..??? 

Patutlah ramai dikalangan kontraktor melayu dinegara ini yang mencari sumber rezeki  dalam sektor kerjaya  ini ramai yang merunggut mengenai  ada sikap pilih bulu dalam mendapat  tender dalam sesuatu projek di tanah air khususnya di negeri Perak,rupa-rupanya memang jelas PKMM  yang menaungi golongan kontraktor ini dibelenggu oleh kuasa rakus Barisan Nasional, maka tidak hairanlah jika ada golongan kontraktor  orang melayu terpaksa gulung tikar dek kerana sikap pilih kasih dan pilih bulu ini banyak sekali berlaku. Untuk  senang  mendapat  sesuatu projek para kontarktor  yang lebih mengampu Najib dan yang lebih menyokong  UMNO BN  maka layaklah menerima tander dan keistimewaan,jika sebaliknya mereka bakal sukar menerima apa-apa  yang sepatutnya.

Disini dapat perhatikan  PKMM  hanya  sebuah persatuan yang berkepentingan politik kepada UMNO BN sahaja,tidak lebih dari itu. Dimaklumkan juga mejoriti  kontraktor  orang Melayu di Malaysia khususnya di negeri Perak  sudah terlalu ramai yang  sudah menolak  sepenuhnya  Barisan Nasional.

Maka tidak hairanlah surat bukti  ini dipertikaian mereka dan diserahkan kepada  aku untuk di kongsi bersama…betul tak..??? Tepuk dada….jangan tanya UMNO BN…tanyalah diri sendiri…haha….

Ahad, 8 April 2012

Mengaibkan..!!!! Mak Nyah di angkat sebagai RATU Taiping dalam Karnival Ziarah For Peace

Mak Nyah sedang bergelek dengan Efa Radziah dipentas sebelum dinobatkan Ratu Taiping

7 April 2012 jam 9 malam dengan rasa berat kaki aku pergi singgah di Taman Tasek Taiping selama lebih kurang 1jam dilokasi anjuran Karnival Ziarah For Peace yang gagal dirasmikan oleh Ahmad Zahid Hamidi semalam [Klik Sini]. Aku tiba di depan tapak konsert tersebut yang baru selesai berlansung ucapan dari Yang DiPertua Majlis Perbandaran Taiping Sdr. Shahrom bin Dato Abd Malik.  

Aku juga dapat tahu konsert hiburan pada malam itu akan menampilkan beberapa  artis yang  terdiri daripada  kumpulan XPDC,MAY dan Bandi AMUK, artis lain aku tak tahu. Artis pertama yang membuat persembahan pada malam itu dengan tarian  “Goyang Gerudi” oleh seorang artis dangdut  wanita… tak silap aku Sheda…

MasyaAllah..!!! Bergegar Taman Tasek Taiping dengan program Ziarah For Peace konon-nya…mungkin inilah Goyang Gerudi Ala Wasathiyah yang di mahukan  UMNO BN agaknya..hahaha…

Selesai “Goyang Gerudi Wasathiyah” aku kuatkan semangat..hahaha..untuk saksikan seorang lagi artis wanita yang juga selibriti TV3 iaitu  Efa Razdiah membuat persembahan di pentas.. Pakaianya memang seksi dan seksa bagi aku…hehehe.. Agak memeranjatkan kerana Efa Razdiah membuat persembahan dengan beberapa orang Mak Nyah.Kalau tak silap aku dalam 7 ke 8 orang Mak Nyah diatas pentas. Maka Gegak gempitalah suasana Taman Tasek Taiping dengan gelek-kan Efa Razdiah bersama dengan  Mak Nyah.

Selesai sebuah lagu dari Efa Razdiah” Terima kasih dan berikan tepukan kepada ratu-ratu Taiping…bla..bla..bla”- Ujar Ifa Radziah sambil memperkenalkan Mak Nyah- Mak Nyah yang di anggap ratu Taiping sorang demi sorang kepada penonton dengan nama-nama seperti Ziana Zain Taiping, Fasha Shanda dan sebagai.

Mak Nyah Ratu Taiping..!!!!! Sungguh mengaibkan dan memalukan bagi warga Taiping  apabila Mak Nyah di anggap ratu di Taiping. Timbul persoalan bagi aku adakah penganjur dan artis-artis yang dijemput seramai 126 orang itu sedar akan konsep Ziarah yang di bawa dalam Kanival ini..?? Adakah dengan mengangkat Mak Nyah sebagai ratu Taiping membawa unsur positif kepada warga Taiping..???

Aku angkat kaki macam tajuk lagu Sheda...haha.. untuk tinggalkan lokasi apabila  hujan mulai turun,semasa bergerak ke kenderaan aku berselisih dengan sekempulan anak muda dalam belasan tahun dengan bau aroma yang amat meloyakan…bau arak… MasyaAllah..apakah objektif dan sasaran program sebegini.. Bagi aku  program ziarah ini berjaya  membawa keruntuhan moral dan akhlak muda mudi dan masadepan tanah air.