Pengikut

Jumaat, 8 Jun 2012

Isu WWW: Pemuda PAS bongkar permaian isu bermula dari KOSMO

Saksikan keterangan dari Pemuda PAS Perak pada hari DS Nizar diambil keterangan oleh Polis Johor di pejabat PAS Negeri Perak baru-baru ini.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Khamis, 7 Jun 2012

Tandatangan Zambry sudah dipadam atau hilang..?

11 Jan 2010 inilah tarikh yang tertera di plat perasmian Klinik 1Malaysia Aulong Taiping...sudah lebih 2 tahun sepatutnya klinik ini dirasmikan oleh MB Zambry Kadir,namun dapat dilihat hingga kini  plat perasmian ini masih kosong tiada tandatangan Zambry Kadir.


Adakah tandatangan Zambry ini hilang dengan sendirinya..? Sebab seorang petugas diklinik ini mendakwa klinik ini dah dirasmikan oleh Zambry pada tarikh berkenaan. Apabila ditanya kenapa tiada tandatangan perasmi kepada petugas,beliau sendiri tidak tahu.


Apa yang dapat disimpulkan dengan keadaan plat perasmian ini tiada tandatangan perasminya ialah bahawa Zambry diberi isyarat jelas bahawa kepimpinan beliau sebagai Menteri Besar dari hasil rampasan kuasa secara haram ditolak oleh masyarakat...hinggakan tandatanganya di plat perasmian pun boleh dihilang...agaknya guna pen hasil tak berkat..sebab tu lah hilang...haha..


Menurut sumber lain yang bakal didedakan ialah sudah muncul usaha-usaha untuk menjatuhkan Zambry Kadir dalam PRU 13 yang akan datang dari ahli  UMNO sendiri... Khabarnya telah berlangsung pertemuan sulit di sebuah hotel di Taiping (Hotel Lagend) yang dikepalai oleh seorang yang ingin jadi MB Perak seandai UMNO BN menguasai Perak lagi.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Rabu, 6 Jun 2012

Halang jalan, bakar bendera PAS dan terbalikan meja cara UMNO Bukit Gantang berpolitik

Disebabkan tak puas hati,tak senang hati,tak tenteram jiwa...maka ahli-ahli  UMNO diTaman Berkat  didalam  Parlimen Bukit Gantang telah melakukan tindakan 3 serangkai yang jelas menampakan sikap kebudak-budakan dalam politik.


Kes pertama:
Pada 28 mei 2012 berlangsung malam ceramah di Taman Berkat berlaku satu eksiden kecil apabila ada pihak cuba mengagalkan program ceramah anjuran PAS Taman Berkat. Menurut maklumat dari lokasi kejadian keadaan menjadi sedikit tegang apabila sebilangan kecil yang dipercayai ahli UMNO cuba menghalang  penduduk tempatan  mengunakan   jalan taman  untuk menuju ke lokasi ceramah yang berlangsung dihadapan markaz PAS  [Klik DiSini]  


Kes kedua:
Dilaporkan pada malam ceramah 28 mei 2012 terjadi satu kejadian yang tidak wajar berlaku yang mana ada pihak (Dipercayai tindakan ahli UMNO) telah membakar bendera PAS,berikutan kejadian itu pihak PAS Cawangan Taman Berkat bersama PAS Kawasan telah membuat satu laporan polis di balai Polis Simpang pada hari ini.Laporan polis ini dibuat bagi menentukan supaya kejadian sebegini tidak beulang lagi dimasa akan datang.
Ketua Cawangan PAS Taman Berkat bersama wakil PAS Kawasan menunjuk-kan laporan polis serta gambar bukti kejadian bakar bendera dihadapan Balai Polis Simpang 

Salinan Laporan PolisKes Ketiga:
Menurut sumber dari seorang ahli PAS diCawangan Taman Berkat bahawa kejadian bakar bendera ini telah menyebabkan salah seorang yang dipercayai JKKK ( UMNO la tu...hahaha...) menjadi berang  apabila ditanya mengenai kejadian ini disebuah kedai makan. Beliau telah menebalik-kan meja makan setelah ditanya kepadanya angkara siapa yang melakukan dan siapa dalangnya yang membakar bendera PAS. Isnin, 4 Jun 2012

UMNO Mimpi Gila….UMNO Gila Mimpi…


Pilihanraya  sudah semakin hampir..!!!

Dewanraya amat hampir dibubarkan..!!!

Dah semakin tiba…semakin dekat..semakin gila…!!!!

UMNO mimpi gila….UMNO gila mimpi…

Sekali berkali-kali  Najib turun padang terkangkang bersama nyonya Sigumpal Mayang ..

Akan 1000 Bas upahan tiba bersamaan sebaris  pengampu tersengih suka…

Dipentas…Najib menjerit  lantang bersuara garau,galak dan gila…

Dengan jari ditunjuk keatas…                                                                                                                                                    

UMNO dah banyak gila penyokong …

UMNO dah semakin kuat gila….

UMNO dah bertambah hebat gila…

UMNO dah yakin gila..!!!  mau menang….

Dialog gila  Najib diputar ulang setiap masa dan ditiap tempat  dimana dia merempat..

UMNO mimpi gila….UMNO gila mimpi…

Thethapie…… 

Bila dan mana,masa dan  waktu tarikhnya pesta pilihanraya..tanya Si wartawanraya

Uh..eh..uh..Mulutnya  Najib akan  gagap,lututnya  ketar…

Seluruhnya kecut gila,takut gila ,gerun gila dan risau gila….

Kuat dan hebatnya  UMNO  hanya kemenangan pada mimpi  ngeri yang gila..

UMNO semakin lama gila bermimpi,semakin hebatlah  menipu kisah mimpinya..

UMNO mimpi gila….UMNO gila mimpi…

Nukilan Madzamtoklah..