Pengikut

Sabtu, 31 Mei 2014

Kejadian Lembu ceroboh ke pusat pengundian PRK Teluk Intan

Tarikh: 31 mei 2014
Lokasi : Sek Keb Kpg Bahagia Teluk Intan
Persoalan: SPR ngaper biarkn lembu ni berkeliaran


UKM Teluk Intan

UKM... sebuah Universiti akan dibina di Teluk Intan dalam masa terdekat ini apabila calon Melayu dari GERAKAN Mah Siew Keong menang magik dalam PRK P076.

Ini kerana janji dalam menifesto Mah tertera akan dibina sebuah universiti di Teluk Intan dan memang wajib pun Mah tunaikan janji ini kerana keputusan dibawah ini:
59,927 Total Pengundi410 Pengundi Awal59,517 Pengundi Hadir
392 Pengundi Awal Mengundi39,850 Pengundi Hadir Mengundi40,242 Jumlah Kertas Undi Diterima
19,919 DAP20,157 BN550 Rosak40,626 Jumlah Pengundi (Awal & Biasa) Keluar Mengundi 
PERSOALAN TIMBUL???
>>> Bagaimana sejumlah 40,626 undi dikira secara keseluruhan (DAP+BN+Rosak+Awal) sedangkan jumlah Pengundi Awal + Pengundi Hadir yang diisytiharkan adalah 40,242?
>>> Maka, macammana boleh TERRR......LEBIH UNDI sebanyak 384 Undi/Pengundi? 
NOTA : BN menang dengan majoriti 238 Undi!  SPR Harus Jawab...Bagaimana Magic boleh berlaku?
Jadi Sebuah UKM ( Universiti Kiraan Magic )wajar diujudkan di Teluk Intan untuk kekalkan kemenangan secara magic calon-calon BN..hahaha......

** UNIVERSITI yang dibina tiada kena mengena dengan lain universiti yang ada di dunia ini.

Jumaat, 30 Mei 2014

PRK Teluk Intan: Impian Sebenar Calon BN Terbongkar...!!!!!!!

Inilah impian Apek Mah didalam PRK...
Kerana gila jawatan....bukan kerana nak bela rakyat teluk intan..!!!!

Khamis, 29 Mei 2014

TERKINI: Ustaz Kazim Elias akan dilantik sebagai Ahli MT UMNO semula..?

INI KISAH NOV 2013- KAZIM DILANTIK OLEH NAJIB UNTUK JAWATAN MACAI TERTINGGI (MT) UMNO
DIS 2013 -- DIHADAPAN 2000 HADIRIN KAZIM UMUM TOLAK JAWATAN MT UMNO YANG DIBERIKAN NAJIB DENGAN ALASAN  TAK KEMARUK JAWATAN
INI YANG TERKINI MEI 2014 -- DIHADAPAN 3000 HADIRIN SEMPENA CERAMAH UGAMA CAMPUR POLITIK DALAM PRK TELUK INTAN, KAZIM DAH MENYESAL TOLAK JAWATAN MT UMNO YANG DI TAWARKAN OLEH NAJIB....hahahaha....
ADA PELUANGKAH LAGI KAZIM UNTUK DILANTIK SEKALI LAGI OLEH NAJIB UNTUK JAWATAN MT UMNO..???
Hanya macai UMNO yang dapat memberi jawapannya....hahahaha..
.


Koleksi kisah Kazim mempermainkan dan dipermainkan UMNO:

[ 9 Gambar ] Sultan Perak Ke-35 Di Masyhurkan -- Dengan Adil Mengikut Hukum Allah

29 May 2014, Khamis :-
Shukur Alhamdulillah Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Perak Darul Ridzuan Raja Dr. Nazrin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah telah di masyhurkan sebagai Paduka Seri Sultan Perak ke-35.  

Pengisytiharan dilakukan oleh Orang Kaya Bendahara Seri Maharaja Jen (B) Tan Sri Mohd Zahidi Zainuddin di Balairong Seri Istana Iskandariah, Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak sebelum jenazah Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah dimakamkan. 

Istiadat Perlantikan dan Pengisytiharan Sultan Perak yang baru serta Istiadat Permakaman ini disiarkan secara langsung bagi tatapan seluruh rakyat Malaysia.

Berkelulusan B.A. (Hons) in Philosophy, Politics and Economics, Oxford University; Master in Public Administration dari the Kennedy School of Government, Harvard University;  Ph.D. in Political Economy and Government dari  Harvard University. 

Baginda mendirikan rumahtangga dengan Tuanku Zara Salim pada 18 Mei 2007 dan dikurniakan dengan sepasang cahayamata. Baginda sekarang berusia 58 tahun tetapi baginda kelihatan lebih muda dari usia sebenar baginda.
Tanda tanya siapakah Paduka Sultan Perak ke-35 terjawab pada hari ini.Inilah dia keranda Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah yang diletakkan di Balairong Seri Istana Iskandariah untuk Istiadat Penghormatan Terakhir. Keranda Jenazah Almarhum Tuanku Azlan Shah yang ditutup dengan kain songket bewarna kuning telah dibawa masuk ke Balairong Seri Istana Iskandariah oleh lapan pegawai daripada pasukan Polis Diraja Malaysia dan ketiga-tiga cabang Angkatan Tentera Malaysia.  Keranda Jenazah Almarhum Almarhum Tuanku Azlan Shah kemudiannya diletakkan dihadapan singahsana  di atas peterana tiga anak tangga berwarna kuning diraja. Kain Putih dengan lambang diraja negeri Perak diletakkan diatas keranda Almarhum Sultan Azlan Shah.
Gambar Jenazah  Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah ketika baru tiba diIstana Iskandariah, Bukit Chandan, Kuala Kangsar pada jam 20:15hrs 28 May 2014.
......................


2 Gambar Dalam Kenangan
Istiadat Perlantikan dan Pengisytiharan Almarhum Sultan Azlan Shah sebagai Sultan Perak ke-34 pada 03 Februari 1984  selepas kemangkatan Almarhum Sultan Idris Shah pada 31 Januari 1984. Istiadat berlangsung sebelum jenazah Almarhum Sultan Idris Shah di makamkan.

Alhamdulillah... 
yang lama dah kembali
yang terkini dah berjanji
yang hukum Allah akan dituruti
Ya..Allah Ya..Rabbi...

Rabu, 28 Mei 2014

Gambar Senyuman Terakhir Al-Marhum Paduka Seri Sultan Azlan

Hari ini...sejak jam 1:30 petang, media massa seluruh negara bagaikan lupakan segala isu dan berita khususnya rakyat Perak Darul Ridzuan.

Berita tentang kemangkatan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah telah Mangkat sebentar tadi jam 13:30hrs di Institut Jantung Negara dalam usia 86 tahun bagaikan mengubah citarasa semua pengamal media massa di internet. 

Semuanya saling mengucapkan sembah Takziah kepada keluarga Al-Marhum Sultan Perak Sultan Azlan Shah dari semua lapisan umur,bangsa dan fahaman politik.

Gambar dibawah Orangni ambil dari twitter... 

Terasa sayu rasa hati apabila dapat melihat wajah senyuman Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan ini.


Senyuman terakhir almarhum SULTAN PERAK sebelum menghembuskan nafas terakhir jam 1.30pm tadi..
Semuga Rohnya Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh. Amien.

Dua tiga hari lepas masa susun fail dirumah tak sengaja terjumpa koleksi lukisan Orangni semasa zaman sekolah menengah dalam satu fail... 

Rupanya dalam beberapa keping gambar lukisan guna pensil yang Orangni lukis zaman sekolah dulu (hampir 30 tahun lepas) ada gambar Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan. 

*Harap maaf...Mungkin tak berapa cantik lukisan tangan Orangni masa tu..sekarang lagi tak cantik kalau Orangni lukis apa-apa gambar sebab tangan dan keras...

Semuga Rohnya Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh. Amien.

[ Video ] Perisytiharan Kemangkatan Paduka Seri Sultan Azlan Shah - MB Zamry kadir


Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah telah Mangkat sebentar tadi jam 13:30hrs di Institut Jantung Negara dalam usia 86 tahun. 

Baginda mangkat disisi Isteri tersayang, Raja Permaisuri Perak Darul Ridzuan Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Perak Darul Ridzuan Tuanku Bainun dan Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Perak Darul Ridzuan Raja Dr. Nazrin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah serta anakanda-anakanda Almarhum yang lainnya.

Pengumuman Rasmi telah dibuat oleh Menteri Besar Perak, Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadir melalui RTM. 

Esok diistiharkan sebagai cuti umum bagi negeri Perak sempena permakaman Almarhum Tuanku Azlan. Bendera negeri Perak akan dikibarkan separuh tiang sepanjang tempoh berkabung selama 100 hari bermula hari ini manakala bendera Malaysia dikibar separuh tiang selama tujuh hari bermula hari ini. 

Semua hiburan dan keraian ditanggguhkan dalam tempoh tujuh hari.

Semuga Rohnya Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh. Amien.

Jenazah Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah akan di semayamkan di balai long Seri Istana Iskandariah Kuala Kangsar,bagi maksud penghormatan terakhir pada sebelah pagi jam 9. Oleh pembesar negeri dan orang kenamaan. 

Oleh orang ramai mulai jam 11pagi hingga 2 petang, manakala kebawah Duli Sultan-Sultan dan Raja-Raja,Pembesar Negara mulai jam 2 petang hingga 3 petang.

Jenazah Almarhum Duli Yang Maha Mulia Sultan akan dimakamkan dimakam Di-Raja Kuala Kangsar selepas solat asar pada hari 29 mei 2014 mesihi bersamaan 29 rejab 1435 hijrah.
Dua tiga hari lepas masa susun fail dirumah terjumpa koleksi lukisan Orangni semasa zaman sekolah menengah...rupanya dalam beberapa keping gambar guna pensil yang Orangni lukkis dulu ada gambar Almarhum Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan...
*Harap maaf...Mungkin tak berapa cantik lukisan tangan Orangni...


TERKINI: DYMM Sultan Perak Paduka Seri Sultan Azlan Shah MANGKAT


Sumber FB :Dr Raja Iskandar Al-Hiss
Salam. Dengan rasa sedih dan hibanya di maklumkan DYMM Paduka Seri Sultan Azlan Shah . Sultan Perak yang ke 34 ( naik taktha pada 3 Februari 1984 ) telah MANGKAT sebentar tadi . Maklumat lanjut sila ikuti pengumuman rasmi dari Kerajaan Negeri Perak. Terima kasih. 
AL FATIHAH.


Sultan Perak, DYMM Sultan Azlan Shah mangkat hari ini.:
Perkara itu diumumkan oleh menteri besar Datuk Seri Zambry Abd Khadir secara langsung di RTM hari ini.
Ekoran kemangkatan itu, bendera negeri akan dikibarkan separuh tiang selama 100 hari di negeri itu manakala bendera Malaysia pula selama seminggu.

Selasa, 27 Mei 2014

Ustaz Kalau Ada Bodoh di paksa berkempen di PRK Teluk Intan..?

Khabonye Ustaz cari makan dalam UMNO yang juge tersohor dengan rancangan sebuah TV "Kalau ada Jodoh Bodoh" dipaksa juge-juge datang berceramah time PRK Teluk Intan.. 

Satu lagi Khabonye...Si Ustaz cari makan dalam UMNO ni terpaksa cancel program yang dah dijanjikan di selatan tanahair....kalau tak silap sebelah negeri Melaka pada malam ni..

Namun disebabkan dipaksa dan di beri secupak dedak upahan maka Si Ustaz cari makan dalam UMNO ni akur,tunduk dan terjherhombab juge ikut kehendak jentera kempen UMNO kat Teluk Intan....hahaha...

Tak kisahlah...Bior le..lantak le...Si Ustaz cari makan dalam UMNO..sebab memang dah jadi salahsatu jentera penting dalam UMNO kalau ada PRK... ada PRK je...pasti ada Si Ustaz cari makan dalam UMNO ni datang ceramah dengan penuh kemunafiqkan...hahaha.....

Malam ni....entah ape le pulak bahan kempennye untuk menangkan calon UMNO+GERAKAN...
Semarakkan poket Si Ustaz cari makan dalam UMNO

Ni masa kempen PRK Sungai Limau Kedah.... Ustaz cari makan dalam UMNO datang juge  berceramah demi pulus...hahaha...

Remix Paling Sedih PRK Teluk Intan - By Zahid Hamidi [ Video ]

Harap melayu UMNO yang mendengar tak meraung kesedihan.hahahaha....


Lirik:
DAP tak kenang budi
orang2 melayu sedih
dap tak kenang budi
orang melayu dgn orang india lah tolong peniaga2 cina betul tak
saya merasa sedih
dap tak kenang budi
orang cina tak pe lah dia meniaga macam2
saya merasa sedih
dia nak senang depa pilih dap tak kenang budi.
orang2 melayu sedih
orang india lagi sedih

PRK TELUK INTAN: Ceramah DAP dan Laungan Azan Masjid [ Video ]

PRK P076: DAP STOP CERAMAH HORMATI AZAN

Dimanakah yang dikatakan DAP tolak Islam,hina Islam atau rasis..????

Pemangku Raja Perak Raja Dr. Nazrin Shah di IJN untuk melihat keadaan ayahandanya Sultan Perak, Sultan Azlan Shah

 KUALA LUMPUR, 27 Mei -- Pemangku Raja Perak, Raja Dr. Nazrin Shah turut kelihatan di Institut Jantung Negara (IJN) untuk melihat keadaan ayahandanya Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di sini, malam ini.
Para pengamal media menunggu di luar kawasan Institut Jantung Negara (IJN) untuk menunggu perkembangan terbaharu mengenai keadaan Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di sini, malam ini.


Wajah Paling Terkini Sultan Azlan Shah Sebelum Ini: http://orangni.blogspot.com/2014/01/wajah-terkini-sultan-azlan-shah.html

Pencuri mengaku penyokong kuat UMNO teruk dibelasah [ Video ]

Kejadian dikatakan berlaku di Sabah, yang menebumual pencuri ini menyelamatkan dia daripada lebih teruk dibelasah,lihat perbualan tersebut & dia juga mengatakan dia penyokong kuat .............. (korang tengok sendiri video dibawah untuk jawapanya....hahaha...)


Isnin, 26 Mei 2014

PRK Teluk Intan: Kempen Mah Siew Keong mempermainkan Islam

Boleh ke Mah Siew Keong calon BN di PRK Teluk Intan sampaikan ZAKAT...???
Adakah ada fatwa baru dari puak UMNO untuk menghalalkan calon bukan Islam mempermainkan Islam..??

Adam Corrie Tahun Lepas Dah Nafi Ahli PAS tapi Kini Digam juga Stesen Televisyen

Ini isu Adam Corrie tahun lepas...."Artis KL Gangster Nafi Sertai PAS"
Kemudian gambar-gambar di cedok copy paste secara haram oleh blog lain dari blog Orangni berkaitan Adam Corrie dan diolah jadi cerita lain.

DAN TERKINI....
Harap-harap isu kali ini bukan dari kerja tangan perangai suka copy paste dari sumber lain kemudian menjadi fitnah kepada Suadara Adam Corrie....

TERKINI..!!!: Bob Lokman Di Halau dari program Israk mikraj

Sumber yang Orangni diterima dari Abg Bob sebentar tadi (whatsapp) mengatakan bahawa beliau telah diarah keluar dari Dewan Wisma Persekutuan Kepala Batas Pulau Pinang dalam sebuah program ceramah Israk mikraj.

Ahad, 25 Mei 2014

Panas..!!! Beruang Panda Malaysia akan dihantar pulang [ Video ]

Ya....rasanya ramai yang tak tahu...Panda Malaysia akan dihantar pulang ke China...malah kena pula bayar RM2 juta kat China...

Itulah perjanjian yang Kerajaan Malaysia setuju.. sekiranya kedua beruang panda itu membiak di kandang zoo negara, Malaysia perlu membayar RM2juta kepada China dan hanya boleh menyimpan anak panda tersebut dalam tempoh 2 tahun..

Buat kandang berjuta-juta,kos sewa berjuta-juta,kos itu ini berjuta-juta...tapi dapat je anak panda nanti..kena pula bayar RM2juta lagi dah tu anak panda kelahiran Malaysia hanya boleh disimpan dinegara ini 2 tahun saja..lepas tu hantar balik.... 

Inikah salah satu keuntungan yang diterima oleh rakyat dan negara ini kerana menyewa  dua ekor beruang panda selama 10 tahun..???