Pengikut

Sabtu, 25 Oktober 2014

Ketua Wanita PKR Terlebih Minum Ketum..?

Kalau nak bodek Kak Wan dengan Anwar Ibrahim (KETUM) sekalipun agak-agak la dalam menyerang Khalid Ibrahim tu Zuraida ooiii...Terlebih Minum Ketum ke...???

Janganlah sampai melibatkan Syurga dan Neraka pulak... lagipun dosa, pahala, Syurga dan Neraka itu hanya Allah yang menentukannya bukan hang!...Terlebih Minum Ketum ke...???

Tak pernah pulak aku dengar mana-mana ayat Al-Quran menjelaskan bahawa menentang arahan Presiden Parti itu akan membawa kita ke Neraka....Terlebih Minum Ketum ke...???

Ada baiknya sesi penerangan mengenai isu MB Selangor yang diadakan oleh PKR ini, pemimpin-pemimpin yang berucap menjelaskan kepada rakyat Selangor apa dasar-dasar baru yang akan di bawa oleh MB yang baru....Terlebih Minum Ketum ke...???

Kita kata kita mahukan yang lebih baik untuk rakyat Selangor.. tapi kita langsung tak menjelaskan apa yang lebih baiknya itu.. ...

Selain dari menjelaskan sebab-sebab Khalid dipecat iaitu ingkar keputusan parti dan Majlis Presiden Pakatan Rakyat (MPPR) supaya menangguhkan projek Langat 2 serta kenaikan gaji Exco Kerajaan Selangor.

Ingkar keputusan parti dan MPPR dalam isu penstrukturan air Selangor dan ingkar keputusan parti dan MPPR dengan pertahan projek KIDEX. 

Serta gagal memberi penjelasan kepada parti dan MPPR dalam isu mengenai isu pelupusan hutang peribadi hampir RM70 juta dengan Bank Islam.

Terangkanlah kepada rakyat Selangor apakah rasionalnya dasar baru perlu diperkenalkan kepada rakyat Selangor, sejauh mana ianya akan meningkatkan kualiti hidup rakyat Selangor..

Ini tidak.. sesi penerangan ini telah digunakan untuk memburuk-burukkan Tan Sri Khalid sahaja oleh individu-individu yang menyimpan dendam terhadap Khalid.

Dulu bila kes Ketua Umum dibicarakan di Mahkamah tentang kes tuduhan liwat itu, pandai pulak kita kata 'Selagi mahkamah tak buktikan beliau bersalah... Beliau tidak bersalah"..

Tapi dalam kes Khalid ni hanya kerana ada keraguan tentang hutangnya dengan Bank Islam dan belum sempat SPRM siasat untuk membuktikan ada sabitan kes atau tidak.. kita dah pecat beliau.

Kita juga dianggap sebagai sebuah parti yang zalim terhadap ahlinya bila PKR hanya memberikan tempoh 4 hari untuk Khalid menjawab surat tunjuk sebab, sedangkan UMNO yang kita sering kutuk itu jelas lebih berperikemanusiaan.. mereka berikan sekurang-kurangnya 2 minggu kepada ahlinya untuk menjawab surat tunjuk sebab.

Malah jika ada ahli mereka yang bertaraf pemimpin sekalipun dipecat mereka, UMNO tidak mengadakan siri jelajah seluruh negeri untuk memburuk burukkan ahli atau pemimpin yang dipecat itu.

Siri jelajah memburuk-burukkan Khalid ini sebenarnya lebih mengundang simpati rakyat Selangor terhadap Khalid dan menimbulkan rasa kasihan terhadap Khalid.

Sebabnya mereka rakyat tidak peduli samaada Khalid ini tidak memberika kebaikkan kepada parti atau tidak, apa yang majoriti mereka tahu ialah Khalid ialah Menteri Besar yang banyak membawa kebaikkan untuk rakyat..

Walaupun kita sering melabel Khalid sebagai kedekut hingga ada yang pernah berkata "Kalau satu sen tu. boleh dikerat dua... Khalid akan kerat dan gunakannya..."

Apa yang perlu kita akui ialah Khalid baik untuk rakyat.. dan kita juga menjadikan kejayaan Khalid mentadbir Selangor satu kebanggan dan model..

Dan tindakan kita menyerang Khalid melalui siri penerangan ini sebenarnya menjadikan Khalid 'HERO' buat rakyat Selangor...

Laporan berkaitan...

SHAH ALAM: Pemimpin-pemimpin PKR malam ini memulakan siri ceramah membidas Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim setelah parti itu memecat beliau kerana didapati tidak lagi berwibawa untuk menyandang jawatan Menteri Besar Selangor.

Ketua Wanita PKR Zuraida Kamarudin mencabar Khalid untuk menubuhkan parti politik baru dan mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) untuk mengukur sokongannya di Selangor.

Beliau menuduh Khalid sebagai menderhaka kepada PKR kerana enggan mengikut arahan parti untuk memberi laluan kepada presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah mengambil alih jawatan itu.

"Parti memilih Presiden dan sanggup juga (Khalid) ingkar, bagaimana kita mahu menerima anggota yang bersikap demikian. Derhaka tapi belum masuk neraka lagilah.

"Mestilah ada sikap rendah diri cukuplah lima tahun kita beri untuk beliau mentadbir cara beliau dan sekarang kita minta beliau bagi laluan tapi beliau berdegil,” kata Zuraida.

"Saya cakap tentang etika anggota parti. Harus mematuhi undang-undang parti kalau tidak mahu buat parti sendiri dan jadi MB sendiri,” tambah beliau yang juga timbalan pengerusi PKR Selangor.

“Lepas ni (saya minta Khalid) buat parti BEBAS ikut pilihan raya tengok boleh menang ke tidak," katanya ketika menyampaikan Penerangan Isu Semasa Selangor kepada rakyat Shah Alam.

Jelasnya lagi, keputusan parti untuk menyingkirkan menteri besar Selangor itu diambil petang tadi setelah parti sabar menunggu penjelasan Khalid bersabit beberapa isu.

"Kami di peringkat kepimpinan tidak mahu sampai ke tahap begini sebenarnya sebab kita malu kita juga tidak mahu mengaibkan orang tapi kita banyak bersabar maka kita ambil tindakan ini,” kata Zuraida.

ADUN Kota Anggerik Yaakob Sapari mengakui Khalid kuat bekerja namun gagal mengimbangkan tugasnya dalam berkhidmat untuk rakyat.

Malah ramai penduduk di kawasan DUNnya di Pelabuhan Klang merungut tidak berjumpa Khalid lebih daripada setahun.

"Bukan kata Khalid tidak baik tapi kita nak lebih baik.

"Sebagai wakil rakyat kena seimbang tugas di kerjaan dan dibawah kena ada. Ada yang mengadu sudah setahun tidak berjumpa dengan ADUN Pelabuhan Klang,” kata Yakob.

Beliau berkata mana-mana parti politik tidak mungkin menerima pemimpin yang tidak sehaluan dengan aspirasi dan perjuangan parti.

"Ini di negeri Selangor, MB ke tempat lain parti politik ke tempat lain. Tidak ada keselarian," ujar beliau lagi.

Beliau menegur Khalid sebagai pemimpin yang “bergerak sendiri” dan bukan secara berpasukan.

"MB selepas ini diharap tidak menjadi pemimpin yang bergerak sendiri tetapi akan bergerak bersama memastikan perubahan-perubahan yang kita harap dapat terus dipacu.

“Ini kerana azam kita bukan sahaja nak pertahankan Selangor tetapi menuju Putrajaya dan Selangor ini adalah asas kita untuk melonjakkan PR,” tambah beliau ~ AntaraPos

Inilah Suara Jebon Pasma [ Video ]

   

https://www.youtube.com/watch?v=4qwDrxuhLzI

Khamis, 23 Oktober 2014

Siapakah kamu wahai PKR hendak menghalang kami

Siapakah kamu wahai PKR sesuka hati kamu hendak menghalang kami daripada bersolidariti kepada murabbi kami? 
WARKAH BISU BUAT RAKAN PAKATAN RAKYAT
Salam perjuangan buat semua pejuang-pejuang Islam yang dirahmati Allah. Mudah-mudahan segala gerak kerja memenangkan Islam yang kita jalankan diberkati dan diredhai Allah. Buat ahli dan pimpinan PKR pula salam perkenalan kami ucapkan. Moga kalian akan beroleh hidayah dari Allah dalam menerukan kehidupan sebagai seorang hamba. Hadirnya warkah bisu ini adalah kerana timbul rasa kesal dan kecewa terhadap tindakan biadap ahli dan pimpinan kamu kepada Tuan Guru Presiden kami.

Apabila terbaca"tweet" biadap daripada twitter "keADILan Rakyat" terhadap poster yang dikeluarkan oleh pejuang-pejuang kami, maka hati ini amat marah dan kesal dengan "tweet" biadap tersebut. Betapa geram dan bencinya membawa "tweet" tersebut pabila anda menggelarkan kami sebagai "kurang ajar" apabila kami ingin bersolidariti membela Tuan Guru Presiden kami.

Di mana salah kami? Apakah salah kami? Mana satukah sifat kurang ajar yang kami tunjukkan kepada PKR? Siapakah Presiden kami? Di mana salahnya kami membela Presiden kami? Siapakah kamu wahai PKR sesuka hati kamu hendak menghalang kami daripada bersolidariti kepada murabbi kami? Atau kamu takut dan tergugat jika kebenaran berpihak kepada Tuan Guru Presiden kami?

Itulah deretan soalan yang bermain di minda ini apabila terbaca "tweet" biadap tersebut. Dengarlah wahai PKR, Presiden kami bukanlah Anwar Ibrahim tetapi presiden kami ialah Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang. Andai kamu mengatakan membela Anwar Ibrahim adalah satu yang wajib demi keadilan rakyat, maka ketahuilah kalian bahawasanya membela TGHH adalah juga keadilan rakyat dan keadilan jamaah ataupun parti. Anwar Ibrahim berdepan dengan fitnah peribadi daripada UMNO, tetapi TGHH dan PAS berdepan tuduhan biadap daripada PKR iaitu kalian sendiri. Cukup tidak malunya kalian membuat onar dan kejahatan kepada kami. Maka bila kami menangkis onar kejahatan kamu itu, kamu mengatakan kami adalah golongan "kurang ajar" dan tidak berkomitmen membela keadilan. Walhal politik keji kalianlah yang cuba menjahanamkan kami.

Kami sudah muak dengan slogan dan laungan retorik kalian. "Refomasi" , "ini kalilah" dan pelbagai lagi slogan serta laungan palsu kalian yang langsung tidak punya roh perjuangan bagi kami. Bagi kami perjuangan pimpinan kamu pada 28 Oktober ini hanyalah perjuangan peribadi Anwar Ibrahim yang tidak perlu untuk kami campur tangan di dalamnya, melainkan TGHH memberi arahan kepada kami semua yakni ahli PAS. Biarlah anak beranak Anwar Ibrahim yang selesaikan isu tersebut. Kerana tiada satu kepentingan pun Anwar Ibrahim pada perjuangan kami kerana Anwar Ibrahim pastinya akan mati kembali kepada Allah. Sedangkan PAS yang memperjuangkan Islam ini tidak akan mati, kerana Islam itu dipelihara oleh Allah. Juga untuk pengetahuan kalian 28 Oktober ini bagi kami adalah satu perjuangan untuk menentang onar dan fitnah yang ditabur kepada Islam. TGHH berdepan dengan kebiadapan PKR yang kononnya "rakan" dalam Pakatan Rakyat.

Usah ditanya di mana ahli PAS 28 Oktober ini kerana kami semua akan berada di Mahkamah Kuala Terengganu. Usah dipertikai komitmen kami akan tetapi koreksilah diri kalian sendiri dengan soalan-soalan ini :

1- Di mana PKR waktu PAS jatuh tersungkur?

2- Di manakah PKR tatkalama TGHH disaman oleh ahli PKR sendiri?

3- Di manakah PKR semasa PAS bertanding dalam pilihanraya kecil (PRK)?

4- Di manakah PKR sewaktu TGHH dihentam dan dilanyak oleh pimpinan dan ahli PKR?

5- Di manakah PKR tatkalamana PAS dan TGHH dibantai habis-habisan oleh DAP mahupun UMNO dan BN?

6- Mengapakah PAS sahaja yang perlu ikut PKR tapi bila PKR ada masalah baru nak cari PAS?

Sekarang siapa yang kurang ajar? Kamu atau kami?

Dalam masa yang sama PasMa muncul membela kamu. Inilah hasil didikan kalian wahai PKR. Kalian berjaya melahirkan ahli kalian bertopengkan PAS dalam jamaah kami. Kalian berjaya membentuk pimpinan PasMa yang wala' dan patuhnya pada Anwar Ibrahim bukannya kepada TGHH. Kalian berjaya membina jamaah kalian atas nama PasMa membawa suara dan wadah kalian di dalam mesyuarat-mesyuarat kami. Syabas dan tahniah atas kerja jahat kalian yang berjaya melatih PasMa ibarat "duri dalam daging" yang beracun kepada kami.

Hanya pada Allah kami berserah diri. Berdepan dengan kebiadapan PKR dan PasMa mutakhir ini. Sudah pasti 28 Oktober nanti kami akan menuntut bela terhadap kejahatan kalian. Kebenaran yang diperjuangkan oleh kami ini akan menghadirkan malapetaka dan mimpi ngeri kepada kamu nanti. Allah jualah sebaik-baik pelindung bagi kami.

"Anak Muda Bersama Kepimpinan Ulamak"


IBRAHIM ANI Anak Muda Baling24 Oktober 2014


Rabu, 22 Oktober 2014

Mengapa saya perlu bersolidariti untuk Tok Guru pada 28hb ini

MARI BERSAMA-SAMA PERTAHANKAN TOK GURU
       Sebagai rakyat Malaysia yang belajar daripada guru, di-didik oleh guru dan diajar supaya sentiasa menghormati seorang guru maka dengan itu saya ingin mengajak kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya yang sayangkan guru dikalangan mereka yang bergelar ahli PAS untuk turun bersama-sama ke Solidariti 4 Presiden.

Butiran maklumat seperti berikut :
  • Tarikh 28 Okt
  • Hari Selasa
  • Waktu 9 pagi
  • Tempat Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu
Sebagai seumpama soldadu yang mendukung perjuangan Islam ditanahair ini mana mungkin kita tergamak membiarkan ketua kita,guru kita,ulamak kita....dianiayai,difitnah serta di-aibkan. 

Ayuh...Tanamkan elemen "kekuatan jemaah" sebagai tunjang untuk membina pasak yang kukuh.

Jasa yang cukup besar oleh TGHH terhadap PAS dan rakyat Malaysia khususnya, gerakan Islam antarabangsa amnya. Sudahlah kita dibentangkan dengan agenda antarabangsa menjatuhkan beliau, apakah kita sekadar mendengar sahaja?

Bangkitlah pertahankan Tok Guru..!!!. 

Bangkitlah kalian sepertimana bangkitnya rakyat Mesir menolak kezaliman Zhohir Baibars yang menghalau Syeikh al Izz Ibn Abdus Salam keluar dari bumi Mesir kerana ketegasan pendiriannya.

PAS bukanlah parti picisan yang hanya sekadar tahu berdemo atau bersila. Akan tetapi PAS merangkumi segenap aspek Islam yang syumul. Ia dipimpin oleh Ulamak Murabbi agar laluan dan jalan yang dilalui tidak terpesong jauh atau tenggelam dipukul ombak.

Bangkitlah kita mempertahankan pimpinan kita ini. 

Kekuatan tidak terbina dengan satu atau dua individu, akan tetapi kekuatan akan terbina dengan Islam dan jemaah yang memperjuangkannya.

Ayuh bersama-sama pertahankan Tok Guru..!!!!

- Orangni tetap  bersolidariti untuk Tok Guru pada 28hb ni....

SOLIDARITI 28 OKTOBER: SUHAIZAN KP PKR...??

Ramai yang bercakap soal solidariti untuk Anwar Ibrahim ketika ini. Isu kezaliman yang telah berlaku itu dimainkan semula wayangnya. Hinggakan umum mula melupakan siri-siri drama kejahatan Anwar Ibrahim kepada Pakatan Rakyat khususnya.

Apakah anda semua telah lupa akan segala apa yang telah dilakukan oleh Anwar Ibrahim?Ingatkah kalian akan :

1-Telenovela 16 September
2- Drama Bersiri "Kajang Move"
3- Kisah Cinta "Penyingkiran MB Selangor"
Dan siri-siri drama yang lain?

Tiga drama diatas adalah hasil arahan Anwar Ibrahim selaku pengarah. Pengarah yang telah menyusun atur perjalanan skrip panjang tersebut sehingga mengheret rakyat dan sehingga mengkhianati amanah rakyat demi matlamat peribadinya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia. Bahkan kerana arahannya itu hampir-hampir Selangor jatuh ke tangan UMNO. Suatu perkara yang tidak diingini oleh penyokong Pakatan Rakyat, namun itulah hasil arahannya. Mujur kebijaksanaan TGHH dan PAS berjaya menyelamatkan negeri Selangor daripada jatuh ke tangan UMNO & BN.

Namun hari ini orang mula mendendangkan solidariti buat Anwar Ibrahim seolah-seolah mereka lupa episode kejahatan yang dilakukan olehnya. Dibuat pelbagai jelajah untuk memberikan sokongan buatnya untuk berdepan dengan drama baru pada tarikh 28 Oktober nanti. Walaupun dalam kenyataan terbaru Azmin mengakui bahawa kempen ini agak lesu mungkin kerana kekecewaan rakyat terhadap siri-siri pengkhianatan DSAI ini.

Cuma yang lebih pelik dan hairan, munculnya Ketua Pemuda PAS Malaysia saudara Suhaizan Kaiat yang menyatakan sokongan padu buat Anwar Ibrahim. Walhal apakah Suhaizan lupa tarikh yang sama juga Tuan Guru Presiden akan berdepan dengan mahkamah diatas tuduhan palsu isu pil kuda yang dicipta oleh PKR?

Dimana solidariti Suhaizan buat Presidennya sendiri? Andai buat Anwar Ibrahim, dikeluarkan kenyataan rasmi daripada Suhaizan untuk menyatakan bahawasanya Pemuda PAS Malaysia akan turun ke mahkamah pada 28 Oktober ini bagi menyatakan sokongan kepada Anwar Ibrahim diatas semangat Pakatan Rakyat, dimana pula kenyataan dan arahan rasmi daripada Ketua Pemuda PAS Malaysia buat untuk semua pemuda PAS Malaysia supaya turun ke Mahkamah Kuala Terengganu untuk menyatakan solidariti kita buat Tuan Guru Presiden dan diatas dasar cintakan jemaah? Pelik bukan. Seperti berpencak sebagai KP PKR, bukannya KP PAS.

Sebagaimana pepatah yang menyebutkan "ANAK DIPANGKU DILEPASKAN, BERUK DI HUTAN DISUSUKAN". Itulah senario yang berlaku kepada Suhaizan Kaiat kala ini seolah-olah Anwar Ibrahim itu pula adalah Presiden kepadanya. Dan PKR itu pula adalah partinya. Wala dan ketaatnya buat Anwar dan PKR bukan lagi kepada TGHH & PAS.

** Apapun Orangni tetap bersolidariti untuk TGHA....