Pengikut

Sabtu, 14 Februari 2015

Salasilah Dato’ Bentara Setia Tuan Guru Dato’ Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat

Sila click gambar untuk imej yang lebih besar
Mursyidul Am PAS, Dato’ Bentara Setia Tuan Guru Dato’ Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat mangkat dalam usia 84 tahun malam 13 Februari 2015, Jumaat  pada jam 09:40 malam sisi anggota keluarga di kediaman Allahyarham di Kampung Pulau Melaka, Kota Baharu, Kelantan. Kemangkatan Allahyarham disahkan oleh Profesor Dr Jafri Malim Abdullah, Pakar Neurologi Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) yang juga ketua pasukan perubatan Allahyarham sepanjang dirawat di hospital HUSM Kubang Kerian sejak 19 Januari 2015 kerana mengidap kanser prostat.

Allahyarham dibawa pulang dari Hospital Universiti Sains Malaysia di Kubang Kerian malam 13 Februari 2015 dan sampai di kediamannya pada jam 08:40 malam sebelum menghembuskan nafas terakhir pada jam 09:40 malam. Jenazah Allahyarham akan disembahyangkan di Masjid Pulau Melaka pada jam 10:00 pagi ini sebelum dikebumikan di tanah perkuburan Islam kampong berkenaan.

Allahyarham meninggalkan 10 orang anak dan seorang  isteri  Datin Tuan Sabariah Tuan Ishak. Allahyarham diputerakan pada 1931 di Kampung  Pulau Melaka dalam satu keluarga ilmuan Islam. 

Allahyarham adalah dari keturunan Raja Jembal yang pernah memerintah Kelantan satu ketika dahulu.  Allahyarham  merupakan anak kedua daripada isteri pertama Haji Nik Mat (Raja Mohammad) bin Raja Banjar. 

Allahyarham juga merupakan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Chempaka dan menjadi  menteri besar Kelantan kelima yang memegang jawatan itu dari 1990 hingga 2013.

Khamis, 12 Februari 2015

Ketua UMNO Kutuk Najib Kaw-Kaw kerana hormati kematian Tok Guru Nik Aziz

Dikala ramai rakyat negara bersedih dengan permegian TGNA,rupanya puak UMNO Munafikun tak habis-habis menghentam siapa saja yang terlibat mengucapkan takziah termasuklah Presiden UMNO mereka sendiri.
Blogger TaipingMali@Cikgu Najmi mengelar Najib dengan nama "satu belon"

RTM dan TV3 suku pun kena balun dengan cikgu Najmi kerana buat liputan berkaitan TGNA
Akuan FB "Max Najmy" ialah milik ketua UMNO Cawangan Kampung Expo Kemunting Taiping Perak. Lebih dikenali sebagai  blogger TaipingMali.
Kerjayanya hebat....dia seorang guru di Sekolah Kebangsaan Palma, Cikgu Muhammad Najmi B. Awang nama-nya...tapi malangnya otak dan akal beliau diletak-kan ditumit kaki beliau.. 

Cikgu Najmi banyak kali menuduh semua orang PAS sesat...dendamnya dengan orang PAS tak pernah berhenti..inilah yang membuktikan beliau mempunyai otak di tumit kaki. 
Dia selalu lupa....jadi mai nak ingatkan kisah 2013...

Kad jemputan kawin anak Cikgu Najmi...
Dan kisah selanjutnya...
Korang baca posting Orangni yang lepas-lepas...

Dan sekarang....mungkin Cikgu Najmi dah dapat cucu hasil perkhawinan anak perempuanya yang dinikahkan oleh.... 
hmmm....PAS yang sesat juga ke....