Pengikut

Khamis, 21 Februari 2013

Zambry Kadir MB Teramat Bodoh Dan Paling Celaka..!!! - Bekas Tentera

21 Feb 2013: ADTEC Taiping Perak -- Masa yang tertera dalam surat yang diterima ialah jam 12:00 penerima Sumbangan Veteran ATM Tidak Berpencen 1Malaysia (SVTB1M) perlu hadir dengan berpakian kemas dan bersesuaian.
Surat SVTB1M: Masa Jam 12:00,tiada ditulis  Zambry nak datang
Biasalah bagi anggota ATM walaupun dan tidak berkhidmat tapi bab displin masa dan pakaian amat sinonim dalam penugasan dahulu. Jadi ada yang datang seawal jam 11:00pagi ke ADTEC Taiping untuk menerima SVTB1M sebanyak RM1000 yang dijanji Capatikan.

"Dalam surat yang Pak Cik terima tak ada pula tulis nama Zambry Kadir datang nak bagi ucapan pada  jam 3:30ptg ". " Sudah lah kami datang hampir dah 3jam lebih, kena tunggu Zambry pula baru dapat tunaikan baucer ni" - kata salah seorang penerima  yang Orangni temui disini.
Tiba-tiba pula banner haram ini dinaikan.. Zambry datang menyibuk jam 3:30ptg
Seorang tentera berpangkat koperal memberi tahu kepada Orangni bahawa penerima baucer bekas tentera di ADTEC ini ada mereka yang datang dari jauh seperti dari Selama Perak,kerana dimaklumkan senarai penerima kali ini diberi kepada bekas tentera yang tidak berpencen yang menetap di Daerah Larut Matang dan Selama.

Menyanyatkan hati apabila Orangni tengok ada dikalangan penerima yang uzur dikerah datang juga demi RM1000 yang diumpan UMNO BN kepada bekas anggota tentera yang tidak berpencen.

Ada yang berkerusi roda,hilang penglihatan (Buta), bertongkat dan ada yang terpaksa didukung oleh ahli keluarga untuk datang ke majlis ini kerana amat uzur, timbul persoalan dalam fikiran Orangni tidak bolehkah wang RM1000 ini dihantar terus kealamat penerima atau terus di masukan kedalam akaun. Sebab diantara syarat penerima ini mestilah membuka akaun bank menurut sumber yang diterima.
Letih menunggu Zambry...
Bertongkat veteran ATM ini
Berkerusi roda
Pak Cik bertongkat ini hilang penglihatan  terpaksa datang ditemani isterinya
Memang dasar lanun tak guna punya MB Zambry Kadir, demi kepentingan politik UMNO BN lebih kurang 2700 bekas tentera terpaksa menunggunya hampir 3 jam.

Habis semua orang-orang berkepentingan dalam UMNO BN sekitar Taiping turun, YB Rosli,YB katak Osman Jailu,Nyonya Gerakan Tian Lian Hoe, Dato Shalimin dan ramai lagi semua ikut bontot Zambry Kadir, dah macam program anjuran khas UMNO BN saja, pegawai-pegawai tentera yang dok ada macam jadi pak turun saja bagi majlis ini.
Semua gerombolan UMNO BN datang demi kepentingan politik 
Sudahlah lewat, Zambry dalam ucapanya didewan ADTEC  berceramah kempen politik pula kepada bekas-bekas tentera yang mejoritinya dah fedup tengok muka lanun MB Haram ini.

Antara ucapan Zambry MB Haram "kita hendaklah berterima kasih kepada PM yang bagi RM1000 ini kepada tuan-tuan,kita harap lepas ni pemberian ini dapat diteruskan dan tuan-tuan kena sokong kerajaan yang ada" 

"Piii....raahh....ingat itu semua duit Najib ka...? Bodoh punya MB Haram...!!!" - kata salah seorang bekas tentera kebetulan kat sebelah Orangni didalam dewan ADTEC...hahaha....

Paling celaka ialah pihak Urusetia program penyerahan SVTB1M berkata  baucer yang diterima hari ini hanya boleh  ditunaikan selepas Zambry Kadir berucap dan baucer tersebut jika ditukar dibank akan ambil 2 minggu untuk ditunaikan. 

Sebenarnya baucer ini boleh ditunaikan dibank-bank berkaitan pada bila-bila masa, perkara disahkan apabila ada salah seorang penerima SVTB1M memberi tahu (Telipon) rakan-rakan di ADTEC beliau sudah tunaikan baucer RM1000 tersebut setelah balik dari  ADTEC kerana ada urusan kerja dan ke disebuah bank. Pihak bank menyatakan baucer tersebut boleh ditunaikan pada bila-bila masa sehingga Mac.

Nah..!!! Demi politik UMNO BN Zambry Kadir sanggup menipu dan menyusahkan bekas-bekas tentera tidak berpencen....celaka..celaka...celaka UMNO BN...!!!!!!

~ Sumber: Orangni dilokasi walaupun tidak terlibat tapi tergerak untuk ingin tahu sehingga selesai 07:40ptg.....

Rabu, 20 Februari 2013

Edisi Tumbang UMNO: Pak Din KB Sertai PAS Tinggalkan Jawatan Terpenting UMNO Sejak 26 Tahun Lalu


19 Feb 2013 : Munajat dan Ceramah Perdana PRU-13 Peringkat Negeri Perak, Masjid Tinggi Bagan Serai terlakar sejarah bagi PAS Perak apabila Adris B. Salleh 66 tahun yang lebih dikenali Pak Din KB oleh penduduk setempat menyertai PAS secara rasminya disini.

Pak Din KB yang dahulunya orang kuat UMNO dan kini menjadi ahli PAS memberi tamparan hebat buat UMNO Perak khususnya UMNO Bahagian Bagan Serai.

Pak Din KB yang sekarang menetap di Kubu Gajah Gunung Semanggol telah menjadi ahli UMNO sejak 26 tahun yang lalu juga pernah memengang banyak jawatan-jawatan terpenting didalam UMNO hari ini telah terbuka pintu hati bersama PAS untuk memperjuangankan Al-Quran dan Hadis sebagai landasan.

Antara jawatan penting yang pernah disandang Pak Din semasa didalam UMNO ialah Timbalan Ketua merangkap Ketua Penerangan UMNO Cawangan,Perwakilan UMNO Cawangan ke UMNO Bahagian Bagan Serai, Pemerhati dalam Persidangan Agung UMNO Malaysia (PAU),Pencandang untuk calon UMNO bagi N11 Gunung Semanggol dan banyak lagi.

Jawatan terakhir Pak Din KB ialah Setiausaha JKKK Bukit Putus Gunung Semanggol Perak yang dipegang selama 17 tahun.

Pak Din KB telah diberi penghormatan oleh PAS pada majlis ini apabila mewakili 30 ahli baru PAS yang lain bagi menyerahkan borang keahlian PAS kepada YBhg Ustaz  Nik Abduh Nik Aziz  Timbalan Pemuda PAS Malaysia disaksikan oleh beberapa pimpinan PAS yang lain.
Serah borang keahlian PAS: Orang Kuat UMNO dah jadi ahli PAS
“Tentu ramai ahli UMNO dok intip saya malam ini”- Ujar Pak Din KB diawal ucapanya.

“Saya berjanji akan taat setia bersama dengan PAS dan tidak akan belot dengan perjuangan”

“Terimalah saya sebagai pejuang bersama tuan-tuan bagi memastikan PRU-13 ini UMNO akan tumbang di Negara ini..!!!!” – Kata-kata pembakar semangat dari Pak Din KB mengakhiri ucapan ringkasnya.
Antara kepimpinan  PAS Negeri Perak diatas pentas mendengar ucapan Pak Din KB,turut kelihatan Cikgu  Mala
Klip Vedio Ucapan Pak Din KB Masuk PAS: 

11 kampung Bantah Projek Zambry Kadir


IPOH - Sekumpulan Orang Asli mewakili 11 kampung di Jalan Pahang-Tapah berkumpul di perkarangan Bangunan Perak Darul Ridzuan di sini, semalam bagi menyerahkan memorandum bantahan terhadap projek talian penghantaran elektrik 275KV oleh Tenaga Nasional Berhad (TNB) kepada Menteri Besar Perak, Datuk Seri Zambry Abd Kadir.


Melalui memorandum tersebut, beberapa perkara dibangkitkan dan dituntut kumpulan berkenaan bagi memastikan hak Orang Asli tidak diceroboh.

Mewakili penduduk di 11 kampung terbabit, Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Orang Asli Jalan Pahang-Tapah, Ayob Panjang berkata, pemasangan talian berkenaan bermula dari Pencawang Masuk Utama (PMU) Ulu Jelai ke PMU Tapah, Daerah Batang Padang, turut membabitkan tanah adat Orang Asli.

"Pemasangan yang merentasi tanah adat Orang Asli itu akan memberi kesan kepada penduduk di kawasan berkenaan.

"Pelaksanaan projek itu akan memusnahkan tanaman penjana ekonomi seperti getah, durian, petai dan lain-lain yang menjadi sumber pendapatan kami. Ia akan menjejaskan ekonomi kami," katanya ketika ditemui, semalam.

Tambah Ayob, selain kerosakan tanaman, penduduk juga akan kehilangan sumber bahan binaan yang lazimnya diambil di kawasan penempatan mereka.

"Bukan itu sahaja. Tanah adak kami mempunyai tapak sejarah serta kubur nenek moyang kami, selain menjadi tempat penting untuk mengamalkan upacara keagamaan dan kebudayaan.

"Jika ia diceroboh, maka akan lenyaplah sejarah dan identiti kami sebagai komuniti Orang Asli setempat," katanya.- SH


......................................
Orangni: Walaupun Zambry baru-baru mengharap kasihan belas orang-orang asli dengan menyogok "Handphone free" kepada Tok-Tok Batin seluruh perak...nampaknya itu tidak memadai...haha....


Selasa, 19 Februari 2013

Terkini: Sultan setuju bubar DUN awal – MB


SHAH ALAM 20 FEB: Sultan Selangor hari ini bersetuju dan menyokong hasrat Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) lebih awal dan menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13) berasingan tanpa menunggu mandat lima tahun berakhir.
Perkara itu dinyatakan Sultan Sharafuddin Idris Shah ketika Khalid menghadap Baginda pagi tadi.
Menurut Khalid, Baginda menyerahkan urusan pembubaran itu sepenuhnya kepada beliau asalkan ia dilakukan secara tertib dan teratur.
“Saya mengikut sahaja titah Tuanku yang membenarkan saya membuat pembubaran DUN awal,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di sini, hari ini.
“Kenapa Tuanku nak buat secara teratur dan tertib, supaya tidak ada pihak yang mengatakan Selangor jalankan pilihan raya awal tapi melakukannya secara tidak betul,” jelas Khalid.
Khalid berkata, Baginda turut bertitah, tarikh pembubaran DUN yang ditentukan Menteri Besar perlu dibuat dalam keadaan dan cara yang lebih teratur.
“Saya dah janji dengan Sultan, saya mengikut titah Tuanku supaya tak payah umumkan (tarikh). Setakat ini kita merahsiakan tarikhnya,” kata Khalid.
Ditanya adakah pembubaran DUN dibuat hujung bulan ini, setelah perayaan Chap Goh Mei berlalu, Khalid hanya ketawa dan berkata: “Tunggulah…”.
Ditanya lagi apa faedah diperolehi rakyat jika pilihan raya dijalankan berasingan, ini jawapan Khalid: “Sudah tentu rakyat Selangor gembira jika PRU berlaku lebih awal”.
“Bagaimanapun saya tiada halangan untuk mengadakan pilihan raya DUN Selangor serentak dengan PRU 13,” kata Khalid.
Perkembangan ini pasti mencemaskan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang sehingga kini bertangguh untuk membubarkan Parlimen walaupun tempoh mandat Kerajaan Pusat berbuat demikian berakhir 28 April ini.
Ini pertama kali sebuah negeri di Semenanjung mengumumkan tarikh pilihan raya negeri secara bersendirian dan lebih awal dari Kerajaan Persekutuan.
Selangor juga akan menjadi negeri pertama di Semenanjung mengadakan pilihan raya negeri secara berasingan dengan persekutuan.- KD

Keris UMNO Taiping Terbakar

Sudah lama Orangni tengok bendera Keris Telanjang UMNO yang membalut pokok-pokok di tepi jalan  menghala masuk ke Kampung Expo Kemunting Taiping,laluan ini dipercayai menjadi jalan utama seorang blogger upahan UMNO Perak berulang-alik dengan motor chopper-nya ke tempat kerja.

Hari demi hari....bendera-bendara Keris Telanjang UMNO Taiping semakin pudar jadi lasam, begitu jugalah dengan keadaan UMNO Taiping sebenarnya yang turut jadi lasam,kusam dan masam...hahaha...

Tadi semasa lalu kat jalan ini terpandang bendera plastik Keris Telanjang UMNO seperti terkena api...mungkin terbakar atau mungkin juga kawasan Taiping ini cuacanya selalu hujan dan ribut petir...mungkin bendera keris telanjang tu kena petir.

Menurut seorang penduduk dilaluan jalan ini mengatakan sudah lama bendera plastik tu terbakar." Depa mana ada tenaga kerja nak tukar bendera tu...kalau nak tukar bendera tu pun kena main upah budak-budak" "La ni budak-budak tepen pun dah tak ramai kerja dengan UMNO,tu yang depa jadi susah tu"- kata seorang penduduk yang dikenali sebagai Pak D.

Terbakar..!!! UMNO Taiping tiada tenaga kerja muda untuk tukar bendera 
Bendera UMNO merosakan permandangan
Papan tanda stesyen minyak ini juga dikatakan UMNO Taiping bising sebab  macam bendera PAS terpacak kat depan pejabat UMNO Kemunting.
Menurut sumber UMNO Taiping nak cabut papan tanda ini..?


Bila Orangni fikir-fikirkan... Kalau isu bakal calon pun UMNO Taiping masih bergolak macam perang dunia, lebih 6 nama calon yang nak bertanding, mana mungkin isu bendera UMNO mereka nak ambil peduli...haha...


TERKINI..!!! MB menghadap Sultan Selangor, bubar Dun hari ini?


SHAH ALAM - Teka teki pembubaran Dewan Undangan Negero (Dun) Selangor bakal terjawab apabila Menteri Besar, Tan Seri Abdul Khalid Ibrahim menghadap Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini bagi mendapatkan perkenan berhubung perkara itu.

Perkara ini disahkan beberapa pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat (PR) Selangor dan Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Munir Bani berhubung pertemuan antara Menteri Besar dan Sultan hari ini mengenai pembubaran Dun Selangor.

Desas desus ini disahkan, Timbalan Speaker Selangor merangkap Adun Taman Medan, Haniza Mohamed Talha ketika dihubungi Sinar Harian, semalam.
“Memang setiap Rabu, Menteri  Besar akan menghadap Sultan sebelum mesyuarat exco. Tetapi mungkin pertemuan esok (hari ini) bakal menjawab segala ‘ribut spekulasi’ yang melanda Selangor belakangan ini.

“Petang ini (semalam) Menteri Besar mengadakan mesyuarat dengan barisan pimpinan Pakatan Rakyat (PR), ini memang mesyuarat berkala tetapi mungkin agendanya bakal menjawab teka-teki pembubaran Dun Selangor,” katanya.

Dalam pada itu, Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abdul Rani Osman turut memaklumkan perkara sama.

“Betul, betul, Tan Sri Abdul Khalid akan menghadap Sultan esok,” katanya.

Ribut spekulasi ini turut mendapat reaksi positif daripada Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Munir Bani, mengiakan perkara tersebut walau bagaimanapun beliau enggan mengulas tujuan pertemuan tersebut.

“Setiap Rabu, memang Menteri Besar akan menghadap Sultan pada jam 8.30 pagi tapi saya tidak pasti tujuan pertemuan esok (hari ini),” katanya.

Sebelum ini, Abdul Khalid memaklumkan pembubaran Dun akan dilakukan selepas sambutan Cap Goh Meh, yang jatuh Ahad ini, dan dijangkakan perkara ini akan disahkan Menteri Besar sendiri pada mesyuarat Exco hari ini.

Semalam, Abdul Khalid berkata, kerajaan negeri hanya mengumumkan pembubaran Dun selanjutnya adalah tanggungjawab Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk merancang dan melaksanakan pilihan raya dalam tempoh 60 hari.

- SinarHarian 20 Februari 2013

UMNO BN Perak Rasuah Tok Batin Seluruh Perak Dengan Handphone Free..??


Dalam tahun lepas kecoh di Perak mengenai isu Jabatan Orang Asli adakan latihan 'undi BN'
Hari ini pula didedahkan pula UMNO BN Perak memberi handphone percuma kepada Tok Batin seluruh negeri Perak.

Konon-nya sebagai simbolik Kasih Sayang ataupun  terima kasih  dari UMNO BN Perak kepada Tok-Tok Batin. 

Kalau Kasih Sayang mengapa hanya Tok Batin saja diberi handphone free..? Sepatutnya semua orang asli diberi handphone percuma di Perak...baru betul..haha.. Rasanya bukan kasih sayang,tapi sebenarnya UMNO BN Perak Memohon Kasih  sebab dah dekat nak PRU.

Sebab utama bagi handphone percuma kat Tok-Tok Batin hanyalah sebab harap kasih sayang kaum orang asli dengan bagi undi pada UMNO BN.

Satu demi satu tindakan UMNO BN cuba merendahkan martabat kaum orang asli di Perak, sudahlah mereka diperbodohkan oleh UMNO BN Perak dengan isu mengajar cara mengundi tahun lalu,kini Zambry sanggup seperti merasuah Tok-Tok Batin dengan handphone percuma pula.
............................................
Petikan SinarHarian Online
IPOH – Tok Batin di negeri ini bertuah apabila menerima sumbangan telefon bimbit daripada kerajaan negeri bagi memudahkan mereka menyalurkan permasalahan di tempat masing-masing.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berkata, sumbangan itu adalah simbolik tanda kasih sayang kerajaan Barisan Nasional (BN) kepada masyarakat Orang Asli di negeri ini.- Sumber SH
.............................................


Isnin, 18 Februari 2013

Najib diHaram Jadah Lagi Kerana Palu Gendang Disaksikan Tun M

Beberapa hari sebelum sambutan tahun baru cina sebuah klip video telah dimuat naik ke laman Youtube memaparkan Najib konon-nya amat hebat bermain gendang tarian naga setelah diberi gendang oleh seorang kanak-kanak perempuan.
Najib tersenyum didalam klip video pukul gendang tahun baru cina
Nampak macam hebat sanggat Najib pukul gendang
Konon-nya para watak pelakon dalam video klip amat terkejut dengan kebolehan Najib memukul gendang, Namun klip video tersebut tidak mendapat apa-apa pujian terhadap Najib diruang komen Youtube,hanya sindiran dan dijadikan bahan ketawa rakyat yang mengetahui ini semua lakonan palsu dari seorang Perdana Menteri Malaysia.
..................................
DiHaram Jadah lagi:  KUALA LUMPUR, 17 Feb 2013 -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bersama Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad disuruh  memukul gendang gergasi sebagai simbolik perasmian Sambutan Tahun Baru Cina di Bukit Bintang di sini, hari ini. turut sama isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor. 

Nah...!!!! Mana mau sorok muka...? Najib seolah-olah dimalu oleh penganjur majlis....hahaha...
Najib senyum terpaksa...Mahathir tersenggeh suka...
Dengan muka seposen Najib dilihat terkonyong-konyong terpaksa memukul gendang tersebut...memang sah semua dalam lakonan video klip berjudul "Iklan Tahun Baru Cina Najib Tun Razak Yang Menakjubkan" dilakukan oleh pelakon watak ngeri untuk Najib...sekarang Najib pula menjadi ngeri apabila disuruh pukul gendang didepan khalyak ramai....hahaha....
Riak muka Najib jelas dalam keadaan malu dan tertekan... Tun Dr Mahathir tetap tersenggeh suka..hehe..
Tun M dilihat tersenggeh suka turut sama dalam majlis yang memalukan Najib ini. Apakah ini semua agenda dari broker kuasa politik UMNO BN dalam menjatuhkan Najib dari jawatanya sekarang...?

*** Video Klip berjudul "Iklan Tahun Baru Cina Najib Tun Razak Yang Menakjubkan" di laman Youtube telah di nyah keluar...entah mengapa Orangni pun tak tahu...hahaha...


................................................................

Ahad, 17 Februari 2013

Kalau Orang India pun boleh sokong PAS, Orang Melayu Bukit Gantang Lu Pikir La Sendiri... - UIA

17 Feb 2013 : Bukit Gantang -- Seramai 9 orang dari kaum India dari Taman Kuning Sari Bukit Gantang malam tadi diketuai oleh Sdr Kana telah menyerahkan borang keahlian untuk menyertai Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) kepada Ustaz Idris Ahmad AJK PAS Pusat disini.

Majlis ringkas tapi meriah ini juga dihadiri Sdr Nali dan Sdr Richard Wong yang juga orang kuat didalam DHPP Perak dan Pusat,mereka turut menyampaikan ceramah menarik kepada hadirin.

Sebelum itu Ustaz Nordin Jaafar selaku YDP PAS Bukit Gantang juga turut menyampaikan ceramah isu semasa dan penyerahan borang-borang keahlian DHPP dilakukan sebelum Ustaz Idris Ahmad menyampaikan ceramah.

Kehadiran yang terdiri daripada penduduk setempat ini menampakan kelainan apabila mejoriti daripada masyarakat kaum India turut hadir beramai-ramai dimarkas PAS Cawangan Kuning Sari.

 Sebelum ini dikatakan Taman Kuning Sari adalah salah satu kubu kuat UMNO BN Bukit Gantang suatu ketika dahulu tapi kini telah lumpuh.

"Sekiranya orang India pun boleh menyokong PAS...orang-orang Melayu di Bukit Gantang...Lu pikir la sendiri" - ujar UIA diawal ceramahnya.

"Jika dahulu hanya orang melayu saja yang memperjuangkan Islam ditanahair ini, tapi kini keadaan teramat berubah, PAS diterima oleh segenap lapisan masyarakat, kemasukan ramai ahli DHPP ini membuktikan PAS khususnya Pakatan Rakyat sudah dipercayai boleh mentadbir negara ini dan diyakini sudah amat bersedia untuk semua itu"- UIA.

Ustaz Idris mewakil PAS Bukit Gantang mengucapkan syabas dan tahniah kepada ahli baru DHPP dan juga beberapa ahli PAS yang baru menyerahkan borang.
Sdr Kana (baju Kuning) mewakil ahli baru DHPP menyerahkan 9 borang kepada UIA
 Salah seorang dari ahli PAS (Kiri) menyerahkan borang keahlian kepada UIA,turut kelihatan   YDP Bukit Gantang,Sdr Nali dan Richard Wong.
..................................................

Isu Artis KL Gangster Nafi Sertai PAS - Orangni mau kasi tau.....

Kisah sejengkal jadi sedepa dan dari sedepa jadi berjela-jela panjang kisahnya....itulah yang berlaku disebalik isu seorang artis tanahair yang Orangni siarkan dalam tajuk "Artis KL Gangster hadir ke-kuliah Timbalan Mursyidul Am PAS"  baru-baru ini.

Cerita asal yang sebenarnya ialah Orangni ada berkesempatan menemui sdr Adam Corrie dimajlis kuliah yang disampaikan oleh  YBhg Tuan Guru Dato' Dr. Haron bin Din iaitu Timbalan Mursyidul Am PAS di Surau Maarof Simpang Taiping.

Orangni sempat berbual ringkas dengan sdr Corrie yang sporting setelah selesai majlis kuliah yang tiada kena mengena dengan program mana-mana parti, sebab tiada bendera politik dipasang disekitar majlis tersebut, akan tetapi diatas kapasiti Dato Dr Harun Din sebagai pimpinan kanan didalam PAS tidak salah Orangni mengunakan tajuk "Artis KL Gangster hadir ke-kuliah Timbalan Mursyidul Am PAS"

Segala jalan cerita penafian dalam Sinarharian Online memang betul dan yang mengubah van yang menghalang kereta sdr Adam corrie adalah Orangni sendiri.

Cuma Orangni agak tak berapa  seronok dengan beberapa entri blog yang mencedok (copy & paste) cerita asal tetapi  menokok tambah cerita hinggakan mengatakan Sdr Adam Corrie ahli PAS.
Orangni  langsung tidak menyatakan sedemikian, apa yang Orangni ketengahkan ialah artis menghadiri majlis kuliah dari Timbalan Mursyidul Am PAS bukan sertai PAS atau sudah jadi ahli PAS.

Diharap keseronokan mengunakan media baru ini janganlah berlebih-lebihan menambah rempah ratus didalam mencedok bahan,cedok bahan tidak mengapa tapi menambah rempah ratus berlebihan selalunya lari dari rasa asal-nya......hahaha....

Orangni juga berharap Sdr Adam Corrie teruskan pencarian ilmu Allah dimana saja demi Islam....takbir...!!!
................................................

Jangan Terkejut..!!! Najib letak jawatan PM dalam seminggu 2 lagi

Mengikut tweet terbaru dari YB Mohammad Nizar menyatakan " Jangan terkejut jika Najib meletak jawatan PM dlm seminggu dua ini memandangkan asakan dan desakan dalaman UMNO yang diketuai Tun M dan TPM"

Orangni tidak mahu hurai panjang isu Najib jika hendak letak jawatan sebagai PM, letak-lah bila-bila masa pun sebab sememangnya amat dinantikan oleh ramai rakyat Malaysia. 

Pergolakan dalaman UMNO diperingkat pusat memang sudah diketahui ramai,bau busuk masaalah dalaman UMNO sudah tidak boleh dihilangkan bau-nya lagi.

Isu broker kuasa dalam UMNO sudah banyak kali di dedahkan oleh blogger yang pro UMNO sendiri.
Foto dari Blog UMNO: Team Tun M  sudah mula mengankat  Muhyiddin sebagai penganti Najib
Tun M dikatakan broker politik UMNO  yang paling berkuasa dalam UMNO untuk  menentukan jawatan PM di Malaysia sekiranya UMNO BN masih berkuasa. Jadi tidak mustahil Najib bakal meletakan jawatan atau dipaksa letak jawatan akan berlaku dalam waktu terdekat ini.

..................................................