Pengikut

Jumaat, 25 Mac 2011

LORI AYAM@MANOK UMNO BN DAH SAMPAI SARAWAK....


INILAH HANTU JEMBALANG YANG SEBENAR DARI SEMENANJUNG..!!!!AKU DAH AGAK....
LORI AYAM@MANOK UMNO BN DAH SAMPAI SARAWAK.....
Setiap kali ada PRK dilaksanakan di Semenanjung sejak kebelakangan ini pasti kelibat lori-lori ayam UMNO yang berslogankan "1Melana" akan datang tanpa di-undang.. Baru2 ini SPR ada mengingatkan kepada semua parti politik dilarang melakukan perkara rasuah atau sogokan dalam masa berkempen...Nah sekarang sebelum berkempen lagi sudah dilaporkan lori-lori Manok UMNO BN sudah pun parking di Bumi Kenyalang...
Siap sedia wahai Bumi Kenyalang.....Lori Manok UMNO BN akan menhiburkan Batang Ranjang sehingga menjadi "Tegang".Wall Photo : Madzamtoklah Madzam
NGO 1M'sia kini di Kuching, ditaja jutawan


Menjelang pilihan raya negeri Sarawak, NGO 1Malaysia mengumumkan bahawa ia akan menganjurkan siri jamuan makanan percuma dan pertandingan untuk penduduk Kuching - semuanya ditaja oleh seorang jutawan.
Menurut satu laporan dalam akhbar harian berbahasa cina, China Press, perkara itu diumumkan oleh penyelaras NGO tersebut, Sia Teck Keong dalam satu kenyataan semalam.


Sia berkata, objektif aktiviti tersebut diadakan adalah untuk menggalakkan konsep 1Malaysia yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kumpulan tersebut, tegasnya lagi, adalah sebuah NGO bebas tanpa sebarang kaitan politik, dan kos operasinya ditanya oleh seorang jutawan yang menyokong konsep 1Malaysia.

Beliau tidak mendedahkan identiti jutawan tersebut.

NGO itu akan menganjurkan satu pertandingan bola keranjang di Batu Lintang pada hari Sabtu, satu majlis makan malam mega di Kenyalang keesokan harinya dan satu jamuan makanan Indonesia di Pusat Maklumat Islam di Kuching pada 2 April.

Semua majlis tersebut adalah terbuka kepada orang ramai.

Ulasan GB

NGO 1 Malaysia inilah yang telah membawa penari-penari separuh bogel yang mengadakan persembahan-persemabahan di majlis-majlis makan malam yang mereka anjurkan di dalam beberapa siri pilihanraya-pilihanraya kecil di Semenanjung.

Inilah "hantu jembalang" yang sebenarnya, jika TPM, Muhyiddin Mohd Yassin ingin tahu. Kerana mereka tidak mendedahkan siapa penaja mereka yang sebenarnya.

Namun UMNO BN amat mengharapkan kedatang "hantu jembalang" ini untuk menarik para pengundi kaum bukan-Islam khususnya untuk mengundi mereka.

Dan jawapannya: di PRK Tenang, Allah menurunkan balaNya dengan banjir seluruh daerah Segamat sewaktu pilihanraya berlansung.

Tidakkah kita sendiri telah melihatnya?

Khamis, 24 Mac 2011

PBB TUNJUK SUKA DENGAN UMNO MASA BERPILIHAN RAYA SAHAJA....


Sudah 53 tahun merdeka UMNO tetap gagal untuk diterima oleh keseluruhan rakyat di Malaysia.

UMNO parti politik di Malaysia dan merupakan pengasas dan tulang belakang pakatan Barisan Nasional di-Malaysia. Di-Dalam Barisan Nasional terdapat banyak pecahan kompenan parti didalamnya yang mewakili setiap perjuangan masing2, UMNO dikenali sebagai penjaga nasionalisme Melayu atau ketuanan Melayu untuk semua rakyat yang berbangsa Melayu. Namun sejak sekian lama dalam tampok kuasa sekular-nya UMNO masih gagal dalam banyak aspek, salah satu contoh terbesarnya ialah UMNO masih gagal menjejak-kan walau sebatang jari dikaki-nya ke Bumi Kenyalang (Sarawak).

SARAWAK - Umumnya Masyarakat Dayak sangat Benci dengan Keangkuhan Parti UMNO (ketuanan melayu) dan marah kerana Perjanjian 18 Pekara Sarawak bersama Malaya membentuk Malaysia tidak dihormati dan dikuatkuasakan.Ketua Menteri Sarawak telah sedar keadaan ini dan untuk mengekalkan kuasa,beliau perlu menghalang kemasukan Parti UMNO ke negeri Sarawak.Masyarakat Dayak telah di Manipulasi oleh Menteri Dayak untuk terus Menyokong walaupun tidak mendapat Pembangunan seperti yang telah dijanjikan selama 47 taun Pemerintahan Parti Barisan Nasional.Masyarakat Dayak selama ini tidak sedar hakikat Menyokong Parti Barisan Nasional adalah Sama Seperti menyokong Ketuanan Melayu.Jika UMNO masuk Sarawak akan ada Satu Revolusi Penyatuan Bangsa Dayak dan Bangsa Cina menentang Malaya yang dianggap sebagai Penjajah Sarawak selama ini.-http://www.topix.com/forum/my/sarawak/T3

Walaupun laungan menyalak "Transformasi" dari Presiden UMNO@BN, Umno tetap gagal menjadi sebuah parti yang 100% yang diterima oleh keseluruhan pecahan negeri dalam negara.

Pada 6 mac ini bakal berlangsung PRN ke 10 Sarawak, Pemimpin dan ahli2 UMNO akan datang dari luar Sarawak boleh-lah di Ibaratkan seperti anjing2 kurap yang di upah oleh PBB dalam berkempen untuk memenangi PRN tersebut dan selepas selesai PRN itu nanti,akan dihalau-lah UMNO-UMNO itu balik ke-tempat asalnya...

***
PAS ada ahlinya di Sarawak,
PAS ada pejabatnya di Sarawak…
PKR ada ahlinya di Sarawak.
PKR ada pejabatnya di Sarawak…
DAP ada ahlinya di Sarawak..
DAP banyak pejabatnya di Sarawak…
UMNO ada apa di Sarawak…?????? Hanya ada puaka,jembalang,hantu dan anjing kurap yang datang dari semenanjung untuk berkempen di Sarawak….

Sumber : Madzamtoklah Madzam