Pengikut

Isnin, 19 November 2012

Piiiiraaaah.......UMNO bising doa KO BN

Membisu Ketika. Program Wacana " Pas Ajaran Sesat"

Idris Hj Ahmad - 20/11/12: Kenapa Umno bising dengan doa untuk hancurkan Umno, tetapi diam membisu ketika Badan Perhubungan Umno Negeri Terengganu pimpinan Datuk Seri Ahmad Said mengadakan Wacana Pas Parti Ajaran Sesat, pada 11 April 2012 di Dewan Konvensyen Taman Tamadun Islam Terengganu.

Atas asas apa Pas dituduh ajaran sesat.

Ayat al-Quran mana yang Pas menyelewing?

Layakkah Pas dilebel sebagai menganut ajaran sesat, semata-mata kerana hendak memperjuangkan Islam di negara ini.

Cabaran untuk debat atau muzakarah sampai hari ini tidak bersahut. Jika program ini berjalan maka tidak timbul lagi tohmohan ini terhadap Pas.

Mana suara ulamak pengampu Umno yang kelu dan bisu ketika Tun Dr Mahathir mengatakan Malaikat juga buat salah. Sedangkan Malaikat makhluk yang tidak pernah melakukan kesalahan.

Apakah mereka hanya menjadi jantan ketika berhadapan dengan Pas, tetapi menjadi pondan apabila pemimpin Umno menghina Islam secara jelas.Pas hanya menggunakan doa sebagai senjata,

kerana bertepatan dengan maksud Hadis nabi SAW "Doa ialah senjata orang mukmin". Pas dipukul daripada berbagai sudut tanpa belas kasihan.

Kerajaan BN tidak pernah menghormati hak federalisma yang sepatut diperoleh oleh Kelantan sejak 1990.

Pencabulan hak demokrasi yang semakin parah melalui SPR. Maka senjata yang ada kepada Pas ialah memohon doa kepada Allah supaya Allah membalas dengan setimpal atas kejahatan mereka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan