Pengikut

Ahad, 16 Jun 2013

Aziz Kecewa Setelah Berjaya Menipu...Jom kita gelak..!!!! Kah..kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah...

Jom kita gelak..!!!! Kah..kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah...Kah..kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah...Kah..kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah...Kah..kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah.....kah...kah...
Sudah bikin tipu...!!! Lagi mau kecewa...!!! 
Busuk punya orang...!!!!..buakq..!!!
........................................

Dakwat Kekal Di Jari Telunjuk Kiri BN yang kontoikan SPR

Ini dakwatnya...
Orang kuat SPR kata "Dakwat Kekal"
5 April jari di calit dakwat kekal

PEKAN, 5 Mei -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menunjukkan jari beliau yang telah dicalit dakwat kekal ketika mengundi di Sekolah Sains Sultan Ahmad Shah, dekat sini, hari ini.

PEKAN, 5 Mei -- Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor ceria ketika menunjukkan jari beliau yang telah dicalit dengan dakwat kekal ketika mengundi di Sekolah Sains Sultan Ahmad Shah dekat sini, hari ini.

PULAU PANGKOR, 5 Mei -- Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir bersama isteri Datin Seri Saripah Zulkifli ceria menunjukkan kesan dakwat kekal selepas membuang undi di Sekolah Menengah Kebangsaan Pangkor sempena Pilihan Raya Umum Ke-13 di Pulau Pangkor di sini hari ini.
Jeng...jeng...jeng....

Lihat jari  telunjuk tangan kiri Rosmah,Najib dan Muhyiddin...
ada lagikah dakwat kekal..??
KUALA LUMPUR, 6 Mei 2013 -- Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Najib Tun Razak bersama timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengangkat tangan semasa hadir bagi meraikan kemenangan BN bagi Pilihan Raya Umum Ke-13 di sini, malam ini. 

IPOH, 6 Mei -- Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir melambai ke arah jurufoto ketika keluar dari istana selepas mengadap pemangku Sultan Perak, Raja Dr Nazrin Shah di sini, hari ini. Lihat tangan kiri yang dilambai Zambry,ada kesan dakwat kekal dijarinya...!!!

Adakah benar dakwat SPR itu kekal...????
........................
*Petikan dari FB
Saya membaca kenyataan Tan Sri Abdul Aziz Yusof, Pengerusi SPR di muka hadapan Sinar Harian hari ini 17 Jun 2013. Beliau melahirkan kekecewaan ekoran pelaksanaan dakwat kekal yang gagal di dalam pilihanraya umum yang lepas. Bahkan beliau menyifatkan bahawa itulah kekecewaan yang paling besar dalam hidupnya.

Saya berpandangan tidak cukup dengan hanya beliau menyatakan kekecewaannya sahaja. Atas dasar tanggungjawab, beliau wajib meletakkan jawatan dan berundur serta merta. Kegagalan tersebut bukan kecil, ia memberikan kesan besar terhadap kepercayaan masyarakat kepada ketelusan perjalanan prosea pilihanraya.

Dalam situasi Pakatan Rakyat meraih undi popular melebihi Barisan Nasional dan Barisan Nasional terus kekal memerintah, adalah sesuatu yang sangat mengaibkan jika perjalanan pilihanraya dipersoalkan ketelusannya. Kegagalannya diakui sendiri oleh Pengerusi SPR. Masyarakat tertanya-tanya, adakah benar kerajaan hari ini berkuasa atas mandat yang palsu?

Justeru, tidak ada penyelesaian yang paling sesuai melainkan Pengerusi SPR dan para pegawainya wajib meletakka jawatan, suruhanjaya bebas perlu dibentuk menyiasat keraguan yang timbul dan pilihanraya semula wajib diadalan di kawasan-kawasan yang bermasalah.

Ust Fadhli Ghani
Timb Pengarah
Jabatan Penerangan dan Media Baru
Dewan Pemuda PAS Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan