Pengikut

Isnin, 30 September 2013

Pemilihan UMNO lambang memperbodohkan semua

Penjawat awam atau orang yang kerja perintah seperti doktor, jururawat, guru, polis, dan sewaktu dengan nya adalah orang yang berkerja untuk rakyat dan di bayar gaji oleh cukai yang di kutip daripada rakyat.

Jadi seharusnya mereka berkhidmat untuk rakyat dan bukan untuk parti politik tertentu.

Amat terkilan melihat apabila anggota polis digunakan untuk mengawal peti undi pemilihan UMNO Munafiqkun.

Ini adalah satu bentuk penyalahgunaan atas wang rakyat. Bukankah tugas polis adalah menjaga keselamatan rakyat? Ada tidak semasa menandatangani perjanjian menerima tawaran kerja menyatakan deskripsi tugas menjadi pengawal peti undi UMNO Munafiqkun? Inilah masalah sistem pada negara ini apabila penyelewengan kuasa adalah perkara biasa.

Dan paling gila vavi UMNO Munafiqkun ni ialah memperalatkan pelajar-pelajar dalam proses pemilihan jawatan mereka,konon tak mahu libatkan pelajar dalam politik_tapi yang berlaku sebaliknya...memang haramjadah...!!!

Tiada guna di sebut demokrasi jika perkara sebegini terus terjadi. Wang yang sepatutnya digunakan untuk membuat jalan yang lebih elok, membina jalan ke Kapit, membina sekolah yang sempurna, membina hospital yang lengkap tetapi dihanguskan dan berakhir di poket-poket sesetengah orang yang terus menjadi kaya.

Terlampau banyak lubang, kaya mana pun kalau penyelewengang tidak di bendung. Bangkrap juga di hujungnya. SPRM pula terus menerus pula menangkap ikan bilis dan si ikan JOS terus terlepas dibiarkan merayau-rayau di jalanan, ada pula yang mendapat jawatan tinggi dalam kerajaan.

Inilah realiti di negara ini, tidak heran lah ada orang sebut 'kalau mau jadi pencuri dan perompak, minta kerja sebagai menteri dulu pasti tiada yang akan kacau'. Bila dipikirkan, ada juga betol cakap mereka itu. Selagi UMNO berkuasa selagi itulah rakyat dan penjawat awam termasuk pelajar diperbodohkan oleh UMNO Munafiqkun lahanat...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan