Pengikut

Isnin, 28 Februari 2011

Hero Ancak Tiang Seri Udah niru Kelantan pulak kome ni...???


Apapun bagiuh juge le kome ni Hero Ancak Tiang Seri(HATS) niru apa yang kerajaan Kelantan buat..sekurangnye kome HATS sedo le yang apa dibuat oleh kerajaan kelantan tu ada baiknye,ada baguihnye...dari kome HATS buat sejak merampas melanun negeri Yob ni...

Kamu HATS dengo apa kata Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) kata...
DPPN Pk yakin pendekatan baru yang bakal dilakukan oleh Kerajaan Negeri Perak untuk memperkenalkan Dinar Emas dan Dirham Perak adalah pendekatan yang baik seperti mana yang telah dipelopori oleh Kerajaan Kelantan.

Naib ketuanya, Salman Saleh berkata, apa yang dilakukan oleh Kelantan tahun lepas mendapat sambutan baik di kalangan rakyat dan berharap rakyat Perak mengambil peluang yang sama.

Katanya, saranan Kelantan yang disambut kerajaan negeri telah membuka lembaran baru sistem mata wang kerana pengukuhan Dinar Emas dan Dirham Perak telah membuktikan sistem kewangan Islam adalah yang terbaik sehingga saat ini.

“Justeru bagi DPPN Pk, usaha oleh Kerajaan Negeri Perak ini adalah tidak sia-sia dan amat memerlukan sokongan dan dokongan semua pihak,” ujarnya dalam satu kenyataan di sini.

Baginya, sudah tentu perkara itu juga adalah menjadi perancangan PAS bagi membuka minda rakyat pelbagai kaum di negara ini akan kebaikan sistem kewangan Islam yang sepatutnya sudah lama diperkenalkan oleh kerajaan negeri.

“DPPN Pk memuji langkah berani Kerajaan Negeri Perak atas perkara ini dan berharap dapat menjalankan kerjasama dengan Kerajaan Negeri Kelantan bagi tujuan promosi dan perkara lain yang berkaitan,” ujarnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan