Pengikut

Selasa, 12 Mac 2013

Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong Ucap Takziah Kepada Keluarga Allahyarham Ahmad Hurairah Yang Gugur Dalam Operasi Daulat


12 Mac 2013, Selasa 
Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un ............. Inilah dia Allahyarham Prebet Ahmad Hurairah Ismail yang merupakan Wira Muda Negara kita yang telah gugur dalam Operasi Daulat pagi tadi  dalam pertempuran selama lima jam dengan Pengganas "Tentera Diraja Kesultanan Sulu" di Sungai Nyamuk berhampiran Tanjung Batu, Lahad Datu, Sabah. Allahyarham Ahmad Hurairah berusia 24 tahun dan berasal dari Kampung Bayu Lalang, Pasir Mas, Kelantan dan merupakan anggota Batalion Ke-7 Rejimen Askar Melayu Diraja, Tawau, Sabah.  Jenazah Allahyarham akan diterbangkan ke Kota Baharu, Kelantan jam 04:00hrs pagi esok dan akan disemadikan dikampung halamannya. Gambar kecil diatas pula merupakan bapa kepada Allahyarham , Ismail Hussin (55 tahun) yang menunjukkan SMS terakhir Allahyarham kepada beliau berbunyi:-  "Salam abah, ma doa la orng slmt .....era".

Alfatihah :- 
Takziah Orangni ucapkan kepada keluarga Allahyarham Ahmad Hurairah Ismail. Semuga Roh Allahyarham Ahmad Hurairah Ismail ditempatkan bersama-sama orang-orang yang  beriman dan beramal soleh. Amin.

~ Istana Negara dalam kenyataannya hari ini memaklumkan bahawa Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Almuta'simu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah ibni Almarhum Sultan Badlishah dan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah binti Haji Hamidun menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham Ahmad Hurairah. Seri Paduka Baginda amat berdukacita atas kehilangan pahlawan  negara itu dan mendoakan agar rohnya dicucuri rahmat oleh Allah. Seri Paduka Baginda berharap agar keluarga Allahyarham sentiasa tenang serta tabah menghadapi ujian ini.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan