Pengikut

Khamis, 6 September 2012

Selamat tinggal TV3 - Nurul Syuhada Nurul Ain sudah bertudung

Kerana mungkin tersasul menyebut Bintulu Daif, pengacara TV3 Nurul Syuhada Nuru Ain dimaklumkan sudah  metak jawatan di TV3.

Ahlamdulillah...inilah ketentuan dari Allah,seorang pengacara wanita TV3 yang agak popular tidak teragak-agak meninggalkan pentas media arus perdana yang semua maklum,tersangat berpengaruh,tersangat membodek Najib dan Rosmah atau lebih tepat tersangat ke-UMNOan.

Khabarnya Nurul Syuhada Nurul Ain sudah memakai tudung, mungkin ketentuan yang akan datang akan  mengikut jejak langkah mereka yang sertai perjuangan Islam, InsyaAllah...

Thursday, September 6, 2012

Pejabat TV3 di Bandar Utama pagi ini kecoh apabila pengacara terkenal, Nurul Syuhada Nurul Ain dikatakan telah meletak jawatan.

Sumber memberitahu Mynewshub, Nurul sudah menghantar notis perletakan jawatan yang dipercayai akan berkuat-kuasa hujung bulan ini.“Tidak dapat dipastikan sama ada perletakan jawatan itu ada hubung kait dengan krtikan beberapa pihak atas kenyataan Bintulu daif yang dibuatnya baru-baru ini atau sebab mendapat tawaran kerja yang lain,” katanya sumber berkenaan. 

Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) baru-baru ini telah mengeluarkan kenyataan meminta Nurul membuat permohonan maaf secara terbuka atas kenyataannya semasa satu program secara lintas langsung stesen itu yang menyatakan Bintulu sebagai sebuah kawasan daif. 

Berikutan itu, Nurul menerima kecaman yang agak hebat. Pengacara itu bagaimanapun bersikap profesional dan matang dengan mengakui tersilap cakap dan memohon maaf ata apa yang berlaku.Pihak pengurusan TV3 juga telah mengambil langkah yang sama.

Tindakan Nurul itu kemudiannya diterima semua pihak termasuk masyarakat Sarawak sebagai satu kesilapan yang tidak disengajakan. ~mynewshub


Tiada ulasan:

Catat Ulasan