Pengikut

Rabu, 9 Oktober 2013

Pendedahan Kak Yah (Video) : Rupa puak penyamun yang balun makan sampai RM6000 untuk sarapanSaya nak menafikan keadaan bahawa tersebar  dimedia bahawa harga makanan dikedai saya mahal cekik darah_ini nak cerita hal sebenar lah yang berlaku_pada 5 haribulan 10 2013 ada seseorang wakil tu mari tempah untuk makan 200 orang makan_tempahan ini tempah khas untuk orang dia saja untuk rombongan dariapda  Datuk Mukhriz Mahathir_diantara pukul 8 hingga pukul 9 dia tak benar siapa-siapa masuk kedai ni kecuali orang dia sahaja_jadi kita buat ni untuk orang saja lah untuk tempahan makan dan semua tu_dia kata dalam menu tu saya Tanya untuk buat macam mana?_nak hidang ka,nak makan sorang-sorang ka_Dia telipon ke BOS nak hidang_hidang tu semua jenis lauk pauk lah yang ada dikedai saya ni_ (Nama-nama menu) dan kuih muih.

Minuman saya tanya dia buat satu jenis sebab ramai takut tak sempat_Cuma untuk VIP saja kita nak ambil oder_tapi dia telipon ke BOS dikata nak semua minum oder sendiri masing-masing.

Jadi saya buat semua untuk 200 orang ni saya dah tambah meja saya hidang penuh dengan makanan yang diminta_kuih muih saya letak meja berasingan.

Untuk makan hidang RM17 sekepala (Seorang)_Dia kata berapa Kak Yah caj kita terima belaka_kita bayar belaka asalkan Kak Yah boleh buat untuk orang dia saja_apa yang dia nak kita boleh sedia_dia sanggup semua_dengan harga berapa janji  kedai kita ni muat untuk orang dia saja.

Saya cakap dengan dia_makna kedai kita ni orang ramai selalu_was-was saya ni_kalau saya hidang nanti orang tak mari nak tanggung risiko macam mana?_ Dia kata percaya pada dia_Saya ambil no mbor telipon dia,nama dia saja_saya tak tahu dia tu dari jabatan mana_dia selalu makan sini juga dulu-dulu tapi ni baru mari.

Biasa kalau rombongan mana-mana akan diberitahu_rombongan felca ka,pertandingan ka_tapi yang ni saya tak tahu lah_sebab dia kata rombongan Datuk Mukhriz saja.

Perangai Buruk Puak UMNO

Keesokan tu 6 hari bulan tu_saya sedia lah meja lauk pauk saya hidang_dia kata untuk pelangan luar makan meja luar saja_saya tambah meja diluar lagi,untuk pelangan saya yang luar.

Lepas pukul 7setengah tu_ramai dah orang mari_siapa ni_rombongan pukul 8_dia kata rombongan tersebuat dari Mukhris _dia kata nak makanlah dulu_jadi kita terpaksa lah bubuh (hidang) dulu.

Kita ambil dari pukul 8 hingga 9 tapi 7.30 dah datang.( Setakat ini saja..)
.............
Dah datang awal_Ada yang bungkus makan untuk bawa balik,bila cakap tak boleh disuruh masuk dalam bil BOS_yang datang lebih 600 orang yang dijanjikan.

Dah la makan kat kedai..pegi balun bungkus bawa balik,bila tengok bil buat terkejut…dasar penyamun macam tu lah UMNO Munafiqkun……

(Ulasan Kak Yah yang Orangni terjemahkan serba sikit untuk boleh faham bahawa UMNO memang perangai penyamun...hahaha... selebihnya korang saksi sendiri dalam klip video)

1 ulasan: