Pengikut

Isnin, 15 Oktober 2012

SPR atau UMNO BN yang takut media sosial..???

SPR larang kempen guna media sosial selepas tengah malam

KUANTAN – Semua parti politik diingatkan supaya tidak menjalankan kempen selepas jam 12 tengah malam hari terakhir pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti termasuk penggunaan media baru seperti facebook, twitter, blog atau sebagainya.

Timbalan Setiausaha (Pilihan Raya) Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Noordin Che Ngah berkata, SPR akan mendapatkan kerjasama

daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) bagi memastikan tiada pihak yang ingkar dengan undang-undang itu.- SinarHarian.Orgni-  Aku mau tanya...siapa setuju dengan larangan SPR ini..???

Kenapa perlu dilarang pengunaan media sosial selepas jam 12 malam pada hari terakhir PRU 13....nampak macam strategik terancang terselindung dalam larangan ini.

Larangan ini juga nampak ketara yang SPR lakukan macam didesak UMNO BN demi sesuatu terancang pada saat-saat akhir dalam PRU nanti, kerana semua ketahui bahawa propaganda terakhir UMNO BN pasti berlaku disaat akhir dan UMNO BN memang diketahui sudah tewas dialam maya  sekarang ini.

Persoalanya sekarang LARANGAN  itu dari UMNO atau SPR..??? 

** Facebooker dan Blogger dipaksa bercuti pada malam akhir PRU....ada akal ke...hehehe...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan