Pengikut

Sabtu, 14 Julai 2012

Artis wanita sekali Ceramah RM2,500...apa hal ni..??

Apa mau nak dikatakan,diungkapkan atau nak diterjemahkan...kalau sesetengah artis sekali naik pentas ceramah penganjur kena bayar sehingga RM2,500..!!! Inilah desas desus yang bertiup kencang didalam PAS sekarang.

Aku bukan nak pertikai mana-mana pihak atau mau sibuk hal artis-artis wanita yang dok naik pentas PAS....tapi apa kewajaran dikenakan bayaran yang boleh dikatakan sangat tinggi.

Ada yang setengah tu didakwa masih lagi pun serah borang dah minta bayaran ribuan ringgit untuk sekali naik pentas..ada yang mengatakan ada individu lain yang dikatakan menjadi pengurus tak rasmi menentukan harga-harga ini. Nama individu yang disebut-sebut  dipanggil Mat ...   hahaha..Malas aku nak sebut nama individu tersebut,tak mahu imejnya terjejas yang dikatakan berasal dari negeri penyu bertelur...hahaha....tapi sebelum imej PAS terjejas...lebih baik individu tersebut fikir apa tujuan buat sedemikian dalam perjuangan.

Kalau nak jadi pengurus kepada artis wanita yang rapat dengan PAS tu..buatlah dengan ikhlas dan kesedaran...bukan kerana maksud lain... Artis wanita tu perlukan bimbingan dalam perjuangan Islam...

5 ulasan:

 1. Inilah yg dikatakan 'Anak di pangkuan ditinggalkan, kera di hutan disusui!' Mengapa sanggup bayar terlalu tinggi kpd mereka yg bergelar artis apabila muncul berceramah di pentas politik sedangkan mereka yg benar- banar berjuang dgn ikhlas kerana parti dan dah lama berjuang, hanya diberi saguhati bergantung kpd berapa jumlah yg diperolehi semasa dibuat kutipan sumbangan ikhlas di ceramah tersebut? Jika tujuan sebenar mengundang artis adalah kerana mahukan jumlah pendengar yg ramai semasa Ceramah, apa bezanya dgn perbuatan Umno yg sanggup mengeluarkan Wang yg banyak semata-mata mahukan penonton yg ramai?

  BalasPadam
 2. Eh, betul ker begitu. Apsal minggu lepas kawasan aku kasi RM150 jer kat satu artis tu.

  BalasPadam
 3. kah kah kah..bodoh betul puak PAS ni eks..selama ni tak sedar yang artis2 yang dah tak berapa nak laku menjadikan pentas ceramah sebagai sumber rezeki mereka...kesian pabila melihatkan PAS sekarang ni umpama tong sampah yang mengutip segala sampah janji sampah2 ini boleh membuat fitnah..maki hamun..serta menjatuhkan maruah orang lain..

  BalasPadam
 4. masuk pas kecoh...masuk umno takpa..mentaliti org umno yang selamanya tak matang..

  BalasPadam
 5. saya ada juga dengar kisah mendukacitakan ini,asalnya kami berhasrat untuk membawa artis yg baru berhijrah ni kedalam program parti,tapi bila diberitahu yang kosnya RM 1000.00 membuat hati saya meloncat keluar bukan pasal tak mampu tapi tak patut, tak masuk akal langsung, pimpinan tertinggi pun kami hadiahkan dari RM 200.00 hingga 500.00 lagi bertaraf tokguru pulak, macamana spisis ni nak habuan yang terlalu mahal.agak agak lah sikit kalau masih nakkan dunia tak payahlah masuk pas, teruskanlah berjoget atas pentas umno.

  BalasPadam