Pengikut

Ahad, 22 Julai 2012

Panas Plat Perak...!!! Isu plat kenderaan 5,55,555 dan 5555 dibida orang kuat MB Perak..?

Menurut sumber yang diperolehi, orang kuat Menteri Besar Perak  Zambry Kadir yang memengang jawatan terpenting dalam pentadbiran UMNO Perak dilaporkan pernah membida plat kenderaan bagi siri bagi negeri Perak iaitu nombor  5, 55, 555 dan 5555 bagi kegunaan peribadinya.kalau tak silap siri huruf AHS...

Individu tersebut digelar orang kaya 5555 oleh para pegawai JPJ di Ipoh kerana berbuat demikian, menurut sumber permohonan individu yang didakwa orang kuat UMNO Perak hanya tidak berjaya dalam mendaftarkan pembidaan bagi nombor 5555 kerana undang-undang dikatakan memperuntukan seorang individu hanya layak membida 3 plat kenderaan dalam satu siri dalam satu pembidaan, bermakna plat 5,55 dan 555 berjaya disapu beliau.

Berapa juta ringgit la yang dibelanjakan untuk memiliki kemengahan nombor ini,kerana dikhabarkan untuk satu pembidaan jumlah terendah ialah RM10ribu bagi satu plat.

Siapa individu tersebut..?
Wah..!!!Jika benar... Kaya betul orang kuat Zambry ni...hahaha.... Inilah contoh orang besar UMNO dalam berbelanja...hahaha...puluhan ribu ringgit untuk nombor kenderaan menjadi kemegahan.
Tunggu....akan didedahkan sedikit masa lagi sekiranya semua maklumat telah disahihkan... Apapun kalau korang nampak kenderaan negeri Perak plat  AHS bernombor 5,55 dan 555...korang tengoklah siapa ampunya tersebut atau tanya Zambry Kadir mungkin dia tahu...atau akan buat-buat tak tahu....hahaha....
Plat 5555 jangan ditanya.....dan mungkin boleh dibida lagi kalau berminat.....hehehe...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan