Pengikut

Isnin, 4 Mac 2013

Terkini Ops Sulu : Lelaki Bersenjata Sulu Ditumpaskan Sepenuhnya


Published: Selasa Mac 5, 2013  12:09:00 PM

KAMPUNG TANDUO: Kumpulan bersenjata Sulu bersenjata telah ditumpaskan oleh pasukan keselamatan Malaysia dalam kejadian tembak-menembak secara besar-besaran bermula pukul 7 pagi Selasa, kata sumber polis.

Pasukan keselamatan Malaysia berada di peringkat keempat dalam Ops Sulu apabila mereka mengawal keselamatan kampung yang dikepung oleh kira-kira 100 lelaki bersenjata yang merupakan pengikut kepada seorang individu yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu, yang menegaskan bahawa saudaranya mengetuai kumpulan itu untuk berada di Tanduo sehingga mati walaupun tarikh akhir yang dilanjutkan, yang diberikan kepada mereka untuk meninggalkan kawasan itu tanpa pertumpahan darah.

Rundingan untuk menyelesaikan pencerobohan, untuk dilakukan secara aman telah gagal dan pada pagi Selasa, jet pejuang terbang melakukan serangan, diikuti oleh pasukan polis elit yang turut menghadapi pertempuran itu.
Ketua Polis Negara memberitahu pemberita pada pukul 11.30 pagi bahawa tiada mangsa di kalangan rakyat Malaysia tetapi bilangan mangsa untuk lelaki bersenjata masih tidak diketahui.
Keadaan di semua bahagian pantai timur Sabah adalah terkawal oleh pihak polis dan tentera yang mengawal ketat keselamatan di beberapa lokasi strategi di mana mereka diancam oleh tindakan daripada pengikut Sultan Sulu bahawa akan berlakunya serangan balas sekiranya penceroboh Sulu dikalahkan.
KPN: Tiada kecederaan atau kemalangan di kalangan pasukan keselamatan Malaysia.
...................................
Orangni: Sekiranya benar berita terbaru  ini, tahniah dan syabas buat anggota ATM dan PDRM  yang berjaya menamatkan konflik di Sabah...Selepas ini ayuh kita tamatkan pemerintahan yang gagal dalam segala aspek di negara ini...Hancurkan UMNO BN matlamat utama rakyat Malaysia...Takbir..!!!!Tiada ulasan:

Catat Ulasan