Pengikut

Rabu, 10 Julai 2013

Gempar..!!! Pentas PAS Kuala Besut Hampir Runtuh

BESUT – Ceramah Pengisytiharan Calon Pas Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kuala Besut di Kampung Nail, kelmarin gempar seketika apabila lantai pentas utama yang menempatkan semua barisan tertinggi kepimpinan Pas termasuk Presidennya, Datuk Seri Abdul  Hadi Awang dan pertugas media hampir runtuh.

Nasib tak runtuh...kalau runtuh la...tak dapat dibayangkan apa nak jadi,dah la TG Presiden pun ada atas pentas tersebut...

Kejadian itu berlaku sebaik selesai pengumuman calon dibuat, di mana pada ketika itu petugas media mula mengambil tempat di pentas yang diperbuat daripada kayu untuk sesi sidang media bersama calon dan pemimpin tertinggi daripada parti itu.

Bagaimanapun, keadaan terkawal dan sesi sidang media diteruskan di pentas berkenaan, namun pihak keselamatan Pas terpaksa mengehadkan hanya sebahagian wartawan dan jurukamera dibenarkan menaiki tempat itu bagi mengelak kejadian menjadi lebih teruk.

Berikutan kejadian yang tidak diduga itu, hasrat pihak media untuk menemu bual Abdul Hadi juga tidak kesampaian apabila pengiring pemimpin tertinggi itu segera membawa turun tetamu kenamaan tersebut meninggalkan pentas.

Rasa-nya pihak penganjur majlis sebegini dalam PAS perlu lebih peka,bukan Orangni nak mengutuk...tapi nak tegur sikit_bukan keselesaan yang diutamakan,tapi tahap keselamatan perlu diutamakan,kalau nak jadi kecelakaan memanglah kalau ditakdirkan nak jadi,ia akan terjadi. Tapi sikap redha dan tawakal tanpa persiapan sewajarnya tiada alasan untuk katakan redha.

Dah tahu PRK pertama selepas PRU 13_ dah tentu la ramai teruja nak buat liputan,kalau runtuhlah pentas tersebut pada hari tu...nescaya imej PAS pasti tercemar dan dicemarkan oleh puak-puak lawan.

Jangan hanya istilah redha dan tawakal saja jadi jawapan dan alasan pada semua keadaan. Ibarat tahan teksi di tengah lapangan terbang.....redha sampai bila pun teksi tak lalu kat situ,silap-silap dilanggar kapal terbang ataupun dihantar ke wad sakit mental....hahaha....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan