Pengikut

Isnin, 6 Februari 2012

Bongkar!! Rahsia Di Sebalik 426,969 Follower Twitter Najib


Najib Tun Razak adalah Perdana Menteri Malaysia. Dia sangat popular, di akaun twitter 426,969 follower manakala di akaun facebook 946,494 like.


Baru baru ini Najib Razak mengumumkan beliau terharu kerana dapat menjangkau 400,000 pengikut di twitter.


Kalau dia nak terharu ada 400,000 pengikut waktu dia mengimamkan solat, tak pe lah, tapi di akaun twitter, sesiapa pun boleh buat lebih dari 1 juta kawan pun boleh… Siapa kata tak boleh? guna taktik macam najib razak ni.


Apa taktiknya?


Really3line mula untuk semak siapa yang menjadi follower di akaun twitter Najib Razak ni. Mengejutkan apabila ramai yang menjadi follower najib razak ini mengunakan profile picture telur.


Contohnya macam ni, korang klik sini. Kalau korang malas, nengok gambar kat bawah ni.


Kalau korang rajin, korang klik lah dekat Najib Razak punya follower di akaun twitternya, banyak sangat yang pakai gambar profile picture telur, yang menunjukan mereka ini yang kita panggil sebagai fake user, atau pun spam.


Macam mane kita boleh tahu mereka ni fake user atau Spam?


Biasanya mereka mengunakan software, atau beberapa website yang membantu untuk membuat fake user, atau beberapa individu yang bekerja untuk membuat email dan create akaun facebook atau twitter.

Contoh yang lebih jelas macam ni.


Kalau anda rajin, anda semak lah, yang really3line bagi ini sikit je, follower Najib Razak kan ada lagi 426,960 orang, jadi mungkin lagi ramai yang real user kot…


Tapi cuba buang semua fake user dan spam ni, agak agak berapa je follower yang Najib Razak ada ye?


Benda kecil macam ni pun nak tipu ke? sangat menyedihkan lah, kalau tipu guna benda yang logik sikit macam guna software ni (TWIENDS) tak pe lah, kira berkhemah juga.

Apa pun tahniah kepada Najib Tun Razak kerana mempunyai ramai followers dan likes yang banyak di laman sosial seperti facebook dan twitter, walaupun ramai yang spam dan fake user.
Artikel ini di edit dari ~ really3line

Tiada ulasan:

Catat Ulasan