Pengikut

Isnin, 15 April 2013

PANAS..!!! : MCA Mahu Boikot PRU13..??

PANAS..PANAS..... PANAS.!!!!!

BERITA YANG BARU KITA TERIMA, MENGIKUT MAKLUMAT KITA TERIMA DARIPADA SUMBER DALAMAN MCA(NAMA PEMBERI MAKLUMAT TERPAKSA DIRAHSIAKAN), BAKAL ADA KEJUTAN BESAR DALAM PRU13 KALI INI.

BN BAKAL MENGHADAPI MASALAH BESAR ANGKARA PERGESARAN ANTARA UMNO DAN MCA KIAN PARAH. MCA DIKATAKAN AKAN MENARIK DIRI DARI BERTANDING DALAM PRU13 KALI INI ANGKARA BEBERAPA PEMIMPIN UTAMA MCA DIKATAKAN TERLALU KECEWA DENGAN TINDAKAN UMNO YANG MERAMPAS KERUSI YANG SEPATUTNYA DITANDINGI MCA DENGAN SEWENANG-WENANGNYA.

MEREKA AKAN MENGAMBIL LANGKAH YANG SAMA DENGAN PRESIDEN PARTI MEREKA CHUA SOI LEK, IAITU MENARIK DIRI DARI BERTANDING DALAM PRU13.

MENGIKUT MAKLUMAT TERSEBUT KEBANYAAKAN CALON MCA DI JOHOR AKAN BERBUAT DEMIKIAN ANGKARA KECEWA AKIBAT BEBERAPA KERUSI MILIK MCA DI JOHOR TERPAKSA DISERAHKAN KEPADA UMNO.

WALAU BAGAIMANAPUN CHUA SOI LEK KINI BERTUNGKUS LUMUS, CUBA MEMUJUK MEREKA SUPAYA TIDAK MENARIK DIRI. KHABARNYA BERITA INI TELAH DIKETAHUI OLEH NAJIB, YG JUGA PRESIDEN UMNO.

NAJIB DIJANGKA AKAN MENANGGUHKAN SEKALI LAGI PENGUMUMAN CALON UMNO/BN YANG SEPATUTNYA DIUMUMKAN PADA HARI SELASA INI 16 APRIL 2013.

NAJIB DIJANGKA AKAN BERTEMU DENGAN SETIAP BAKAL CALON MCA TERLEBIH DAHULU BAGI MENENANGKAN MEREKA. TARIKH BARU PENGUMUMAN CALON BN MUNGKIN DIBUAT SEHARI SEBELUM PENAMAAN CALON IAITU 19 APRIL 2013.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan