Pengikut

Selasa, 16 April 2013

Tun Mahathir Sudah Tewas Dengan Puaka

Puaka menyangkal sebelum di tuduh..
Panas dan kecoh sekarang dibincangkan mengenai senarai calon BN yang diumumkan hari ini merupakan senarai calon yang dicatur oleh Rosmah Puaka.

Yang mengejutkan lagi bila mana tiba-tiba Rosmah Puaka keluar kenyataan beliau bukan pencatur calon tersebut sedangkan orang belum lagi menuduh beliau secara rasmi lagi.

Calon-calon mahathir digugurkan atas dua faktor :

1. Sekiranya Najib menang dengan slim majoriti maka Najib masih boleh kekal sebagai PM kerana semua calon dikawal oleh Rosmah Puaka.

2. Pemilihan agung umno yang akan datang berlangsung selepas PRU 13. Sekiranya calon ini menang maka secara automatik biasanya mereka akan terpilih menjadi ketua bahagian dan seterusnya dapat menjaga survival Najib sebagai Presiden UMNO.

Contoh paling jelas bila mana anak Mahathir diletakkan di DUN sahaja dan di DUN yang kuat PAS.

Sedangkan ada DUN yang kuat UMNO dan bermasalah tetapi tidak diletakkan Mukhriz bertanding disitu.

Khairy yang menjadi musuh ketat Mahathir dimasukkan sebagai calon kerana Khairy mampu mempertahankan Najib jika diserang Mahathir kelak.

Apapun kesimpulannya "Rosmah Puaka" telah berjaya menguasai senarai calon PRU 13 ini dan kem Mahathir akhirnya tersungkur sebagaimana kem Mahathir pernah tersungkur dizaman Pak Lah dahulu di bawah pengaruh Khairy. 
.................................

Tiada ulasan:

Catat Ulasan